Zaloguj się do konta

Konpie

utworzono: 2010/04/12 20:01
hub

KONOPIE

Mam pytanko jezeli ktos cos wie na temat prazenia konopi chetnie skorzystam z jego doswiadczrnia 

pozdrowionka  HUB

[2010-04-12 20:01]

gusto

Ja po namoczeni i ugotowaniu miele i wrzucam na sucho patelnie lub do aluminiowego garnka i prużę na małym ogniu ciągle mieszając około 5-10minut.Powodzonka
[2010-04-12 20:12]

Esox53

Dobrym sposobem przyrządzania konopi jest parzenie w termosie tak jak pszenice.Konopie wrzucam do termosu zalewam wrzątkiem na 3-4 godziny i gotowe.Wodą z termosu można nawilżyć zanęte ponieważ nabiera ona zapachu konopi.Innym bardziej żmudnym sposobem jest gotowanie.Kilka godzin przed gotowaniem należy zalać konopie zimną wodą następnie gotować ciągle mieszając aby się nie przypaliły.Gotujemy konopie aż pokażą się białe kiełki. [2010-04-12 21:10]

tomiczek22

Dobrym sposobem przyrządzania konopi jest parzenie w termosie tak jak pszenice.Konopie wrzucam do termosu zalewam wrzątkiem na 3-4 godziny i gotowe.Wodą z termosu można nawilżyć zanęte ponieważ nabiera ona zapachu konopi.Innym bardziej żmudnym sposobem jest gotowanie.Kilka godzin przed gotowaniem należy zalać konopie zimną wodą następnie gotować ciągle mieszając aby się nie przypaliły.Gotujemy konopie aż pokażą się białe kiełki.

A te konopie mielisz czy dajesz w całości?? A propo ziaren... jak robicie kukurydzę??
[2010-04-12 21:35]

minus

gdzieś kiedyś wyczytałem że prażyć konopie należy w następujący sposób

rozsypać w piekarniku i prażyć pół godziny w temp. 60 stopni potem zwiększyć do 100 stopni i znowu pół godziny, na koniec pół godziny w 150 stopniach. Czasami pomieszać ziarna.
tak uprażone konopie utłukłem w moździerzu i dodałem do zanęty... płocie brały jak ta lala.
[2010-04-14 00:14]

gustaw1300

Konopie mozesz prazyc na zwyklej patelni o ile pani domu Ci pozyczy:) a jak dlugo ok 15-20 minut na malym ogniu ciagle mieszajac a potem do mlynka i zmielic najlepiej dzien przed lowieniem bo wtedy zapach bedzie bardziej intensywny [2010-04-14 21:14]