Konpie
utworzono: 2010/04/12 20:01
KONOPIE
Mam pytanko jezeli ktos cos wie na temat prazenia konopi chetnie skorzystam z jego doswiadczrnia
pozdrowionka HUB
[2010-04-12 20:01]Ja po namoczeni i ugotowaniu miele i wrzucam na sucho patelnie lub do aluminiowego garnka i prużę na małym ogniu ciągle mieszając około 5-10minut.Powodzonka
[2010-04-12 20:12]
Dobrym sposobem przyrządzania konopi jest parzenie w termosie tak jak pszenice.Konopie wrzucam do termosu zalewam wrzątkiem na 3-4 godziny i gotowe.Wodą z termosu można nawilżyć zanęte ponieważ nabiera ona zapachu konopi.Innym bardziej żmudnym sposobem jest gotowanie.Kilka godzin przed gotowaniem należy zalać konopie zimną wodą następnie gotować ciągle mieszając aby się nie przypaliły.Gotujemy konopie aż pokażą się białe kiełki. [2010-04-12 21:10]
Dobrym sposobem przyrządzania konopi jest parzenie w termosie tak jak pszenice.Konopie wrzucam do termosu zalewam wrzątkiem na 3-4 godziny i gotowe.Wodą z termosu można nawilżyć zanęte ponieważ nabiera ona zapachu konopi.Innym bardziej żmudnym sposobem jest gotowanie.Kilka godzin przed gotowaniem należy zalać konopie zimną wodą następnie gotować ciągle mieszając aby się nie przypaliły.Gotujemy konopie aż pokażą się białe kiełki.
A te konopie mielisz czy dajesz w całości?? A propo ziaren... jak robicie kukurydzę??
[2010-04-12 21:35]
gdzieś kiedyś wyczytałem że prażyć konopie należy w następujący sposób
rozsypać w piekarniku i prażyć pół godziny w temp. 60 stopni potem zwiększyć do 100 stopni i znowu pół godziny, na koniec pół godziny w 150 stopniach. Czasami pomieszać ziarna.
tak uprażone konopie utłukłem w moździerzu i dodałem do zanęty... płocie brały jak ta lala.
[2010-04-14 00:14]