najpierw musisz je podsuszyć ale nie na wiór ! potem kruszysz, skręcasz i palisz... :)) a tak na poważnie to albo prażysz na patelni albo w piekarniku lub też moczysz i później gotujesz :) (2011/03/20 11:11)
Kolego konopie można uprażyć i zmielić albo dodać w całości do zanęty.Można je także zaparzyć zalewając wrzątkiem i zamykając szczelnie do momentu ,aż wyjdą białe kiełki wtedy są już dobre do użytku.Jako dodatek do zanęty albo na haczyk,wywar z konopii można dodać do zanęty podczas rozrabiania. (2011/03/20 11:18)
Ja jeszcze zalewam konopie wodą na 12 godzin. Następnie odcedzam i zalewam wrzątkiem tak by w całości były zakryte wodą tak 2-3 cm powyżej powierzchni konopi. Odstawiam na 30-45 minut aż puszczą kiełki. Jeśli nie puszczą zalewam wrzątkiem pnownie. (2011/03/20 12:10)
Osobiście odmierzam potrzebna mi ilość i zalewam zimną wodą, zostawiam na całą noc i część dnia dopóki nie wrócę z pracy. Srednio moczę jakieś 3/4 doby. Nastepnie odlewam pozostałą wodę zalewam ciepłą i na gaz. Gotuję aż 3/4 nasion puści białe kiełki. (2011/03/20 15:16)