Konkurs kulinarny

/ 7 odpowiedzi / 2 zdjęć

„Dla większości z nas Święta Bożego Narodzenia, to doskonała okazja do kulinarnych popisów i eksperymentów. Z pewnością wiele z nich, to element rodzinnej tradycji, smaków przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Zachęcamy abyście podzielili się z naszą społecznością sprawdzonymi przepisami na wigilijne przysmaki” to część ogłoszenia konkursowego redakcji wedkuje.pl

Najmłodszy trzynastolatek oberwał najbardziej i to chyba jako jedyny, innym uszło na sucho! Ja osobiście mam totalny niesmak, gdyż młody oberwał prawdopodobnie z mojego powodu. Dlatego też oficjalnie zrezygnowałem z nagrody i poprosiłem redakcję o jej przydzielenie młodemu adeptowi wędkarstwa.

  nawet nie osiągnęli 10.000 punktów?

pojechał mocno po bandzie i wypadało by to chyba jakoś naprawić, nieprawdaż?

bercik9894


Konkurs wg mnie sprawiedliwy, jak każdy, dziwi mnie tylko to, dlaczego ludzie nie umieją przyjąć porażki z honorem. (2011/12/23 17:45)

bercik9894


Nie mówię w tej chwili o panu. :) (2011/12/23 17:49)

withanight88


Konkurs wg mnie sprawiedliwy, jak każdy, dziwi mnie tylko to, dlaczego ludzie nie umieją przyjąć porażki z honorem.



Jak dla mnie, porażką jest przepisanie z różnych zródeł ponad 300 przepisów i się szczycenie wygraną. - 'pożal się boże' konkursy.

" Czy powinniśmy uczyć cwaniactwa, krętactwa i łamania zasad za wszelką cenę?"- pieknie to Marek napisał . (2011/12/23 18:22)

pstrag222


Dla mnie ten konkurs był od poczatku podejrzany bo co to za problem przepisać z ksiazki jak najwięcej przepisów.
Prawdziwy byłby w tedy kiedy wybierano by najlepszy jeden przepis podparty zdjęciami własnego autorstwa . (2011/12/23 19:16)

troc


Sądzę, że część tych zachowań ma miejsce nad naszymi pięknymi wodami- a po co przestrzegać regulaminu, a może się uda?- w tym przypadku się udało- Redakcja nie dopilnowała i tyle- Konkurs- porażka. Moja propozycja jest taka- niech Szanowna Redakcja dopilnuje regulaminu który sama opracowała na temat wpisów skopiowanych z internetu- i tyle. (2011/12/23 19:56)

Artur z Ketrzyna


Konkurs wg mnie sprawiedliwy, jak każdy, dziwi mnie tylko to, dlaczego ludzie nie umieją przyjąć porażki z honorem.



Jak dla mnie, porażką jest przepisanie z różnych zródeł ponad 300 przepisów i się szczycenie wygraną. - 'pożal się boże' konkursy.

" Czy powinniśmy uczyć cwaniactwa, krętactwa i łamania zasad za wszelką cenę?"- pieknie to Marek napisał .

Jak każdy konkurs nie jest zły.
To uczestnicy, którzy tworzą plagiaty żerując na czyjejś pracy (nie fatygując się nawet wklejenia własnych fotek, czy choćby wstawienia kilku swoich zdań, wzbogacenia o jakieś swoje spostrzeżenie i radę). Postępują karygodnie. I to ich powinno się upominać i piętnować takie poczynania.

Organizator konkursu nie ma na to najmniejszego wpływu. I nie jest w stanie wszystkich takich przekrętów wykryć.
Organizator nie zasłużył tu na krytykę. Bo za co? Że miał dobre intencje? e za sponsorował nagrody, że poświęcił czas by zorganizować ten konkurs?
Co on takiego złego zrobił?

Ja dodaję fotę ze składnikami potrawy, mojej ulubionej z ryki. Paru składników brakuje...
Kto zgadnie co to będzie?
Na końcowe zdjęcie trzeba poczekać. Bo specjał właśnie dochodzi.

I mam zamiar wziąć udział w konkursie kulinarnym w tym roku. Muszę brać się do roboty. Jeszcze tekst/przepis przenieść w worda, no o końcowe foty zrobić i to opublikować i zgłosić.
No i możecie być pewni 100% własnej pracy. Przy pomocy wspaniałej kucharki... Bo to ona mnie kiedyś tym specjałem rozpieszczała...  ;-(... (2013/12/13 15:09)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Artur z Ketrzyna


Potrawa jest gotowa i w pełnej krasie.
Ps. dobra jest na zimno, jak i podgrzana w mikrofali. Można też sobie plastry podsmażyć na patelni.

Smacznego.
przepis znajdziecie;
http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,galantyna-ze-szczupaka,70622

(2013/12/13 17:58)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.