Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
MOJĄ ULUBIONĄ WĘDKOM JEST WĘDKA SPININGOWA ROBINSON RED STAR CLASIC JIG 2,70 8-29G
POECAM JĄ MIŁOŚNIKOM SPININGU POSIADA BARDZO CZUŁĄ SZCZYTÓWKĄ, KTÓRA SYGNALIZUJE WSZELKIE TRĄCENIA PRZYNĘTY, NA UWAGĘ ZASŁUGUJE ŚWIETNE ELASTYCZNE WYKOŃCZENIE JEJ CIĘŻAR WYRZUTU SPRAWIA, ŻE MOŻNA ŁOWIC WIĘKRZYMI I CIĘŻSZYMI PRZYNĘTAMI, ŻYŁKOMI I PLECIONKAMI O ŚREDNICH PRZEKROJACH TO WSZYSTKO ZA NIEZBYT WYGUROWANĄ CENĘ
POLECAM!!!
(2014/07/21 14:31)Witam! Poleciłbym w szczególności zanęte feederową firmy Robinson ponieważ na nią udało mi sie złowić wiele ciekawych ryb takich jak: jaź,leszcz,kleń,płoć i krąp. Jest ona bardzo skuteczna, o fajnym zapachu z dodatkiem pinek i gliny tworzy mieszankę do której ryby lgną jedna po drugiej. Drugi produkt godny polecenia to haczyki Robinson Matu Sode 250 BN(rozm.8) wykorzystywałem je do połowu feederowego. Mimo licznych zaczepów haczyki nie wygieły sie, pozostały nie ruszone. Haczyki Robinsona stosuje ok.2 lata i nigdy mnie nie zawiodły. Udało mi się złowić nawet 5 kg karpia. Po tym połowie nie rozstaje się z haczykami firmy Robinson. Pod wpisem załączam fotkę z mojej wyprawy (Waki,Warta). Pozdrawiam wszystkich fanów jaki i producentów firmy Robinson !!!
Z ogromnym zadowoleniem polecił bym znajomemu wędkarzowi kołowrotek Robinson Maxim 308. Wygrałem go w konkursie na wedkuje. Bardzo dobrze służy mi on podczas karpiowych zasiadek. Poleciłbym go przede wszystkim koledze karpiarzowi. Nie kosztuje on wiele - za 150 zł spokojnie go kupimy. Myślę, że taka kwota jest dla każdego dostępna. Kołowrotek posiada szpulę zapasową co jest również jego wielkim atutem, bo nigdy nie wiadomo co stanie się nad wodą. Można też na jedną szpulę nawinąć sobie żyłkę, a na drugą plecionkę i być przygotowanym na wszystko. Jego szpula nie mieści zbyt dużo żyłki, więc polecam go przede wszystkim na mniejsze akweny. Pojemność szpuli to: 0,25mm - 195m, 0,28mm - 150m, 0,30mm - 135m. Kręciołek posiada komputerowo wyważony rotor. Bardzo podoba mi się jego wygląd. Rzuca się w oczy nawet z daleka. Trzeba o niego dbać i czyścić po każdej wyprawie by zachował swój srebrzysty kolor.
Parametry kołowrotka Robinson Maxim 308:
- 8 łożysk, w tym łożysko oporowe,
- system wolnego biegu szpuli Super Bait Runner,
- komputerowo wyważany rotor,
- aluminiowa szpula,
- grafitowa szpula zapasowa,
- lekka grafitowa konstrukcja,
- bardzo mocna przekładnia,
- precyzyjny hamulec,
- rolka kabłąka typu "UT",
Najwięcej pracy ten kołowrotek miał 1 marca tego roku na stawie "U Waldka". Pomógł on wtedy złowić sześć z dziesięciu karpi złowionych tego dnia. Największy przechytrzony na zestaw z tym kręciołkiem mierzył 49 cm. Największy karp tej wyprawy miał 52 cm długości. Od czasu kiedy go używam lekko licząc złowiłem jakieś 45 karpi. Wcześniej wspomniana liczba ryb dotyczy tylko tego kołowrotka. Co mogę o nim powiedzieć? Hamulec działa precyzyjnie, nie zacina się - jak na tą cenę (która nie jest wysoka) działa wręcz idealnie. Wyrzucenie zestawu na dużą odległość nie jest problemem. Jest łatwy w utrzymaniu, nie trzeba bardzo się wysilać przy czyszczeniu. Osobiście czyszczę go dwa razy w roku - na rozpoczęcie i na zakończenie sezonu karpiowego (czyli u mnie jest to koniec lutego i koniec listopada).
(2014/07/22 19:57)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Gdybym miał za zadanie polecić swoim znajomym produkt warty uwagi z oferty Robinsona, bez wahania wskazałbym im katalog sprzętu. Pomyślałeś, cóż to za absurdalny pomysł. Nie ma firmy, która sprzedaje tylko bezawaryjne i niezawodne artykuły wędkarskie. O co tu chodzi? W tym szaleństwie jest metoda. Wgłębiając się w temat, zastanów się ilu moich czy Twoich znajomych posiada całkowicie odmienne zdania, gusta i upodobania wędkarskie. Każdy z nich ma inne oczekiwania wobec sprzętu, który posiada. Rysiowi wystarczy nieskomplikowany w budowie kołowrotek do łowienia karasi, a Stasiowi wypasiony multiplikator. Oboje są wędkarzami z krwi i kości. Choć sprzętowa przepaść między nimi jest przeogromna. Tak samo zachwalają i cieszą się z tego co posiadają. Postawione wobec własnej osoby kryteria wyboru sprzętu dostosowanego pod szczegółowe wymagania są spełnione. Nie ma złego sprzętu, są tylko złe wybory. Źle zinterpretowanie wymagania są przyczyną nieodpowiednich decyzji. Każdy sprzęt ma swoje przeznaczenie i żywotność. Użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem prowadzi do sytuacji, w których wydajemy negatywną opinię. Pomyślałeś o tym, że może robisz coś źle? Na pewno nie bo każdy z nas uważa, że wybrał dobrze, że się nie myli. Każdy mierzy własną miarą, to co dla Rysia jest rarytasem, dającym mu spełnienie dla Zdzisia będzie kupą nic nie wartego złomu. Dlatego uwzględniając powyższe fakty, bez wahania każdemu z swoich znajomych poleciłbym katalog z ciekawą ofertą sprzętową Robinsona, bo wiem że znajdzie tam dla siebie to co spełni jego oczekiwania wobec sprzętu. Będzie zadowolony z jego użytkowania. Tylko pytanie czy będzie potrafił dokonać prawidłowego wyboru?
(2014/07/24 17:43)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam, słyszałem, że masz problem z wyborem odpowiedniego kołowrotka spinningowego? Nic dziwnego, gdyż na rynku dostępnych jest wiele modeli takich kołowrotków a co za tym idzie, różnią się one ceną i jakością wykonania. Z własnego doświadczenia z czystym sumieniem mogę Ci polecić kołowrotek firmy Robinson, model Marshall 1125, który ma uniwersalne zastosowanie. Kołowrotek ten pracuje bardzo cicho i płynnie nawet przy zastosowaniu większych przynęt oraz nawija żyłkę równomiernie. Mechanizm hamulca pracuje wyśmienicie, ma duży zakres regulacji co także jest jego dużym atutem. Zasługą tak idealnie działającego mechanizmu jest zapewne zastosowanie 11 łożysk. Do tego producent udziela aż 5-letniej gwarancji. Cena tego cacka także jest przyzwoita a waha się w granicach 230zł. Sam stosuję go z powodzeniem od kilku ładnych sezonów i podczas holu nigdy mnie nie zawiódł. Myślę że rozwiałem Twoje wątpliwości co do wyboru kołowrotka :-) Pozdrawiam