Konik polny-przechowywanie

/ 6 odpowiedzi
Witam,mam pytanie odnośnie przechowywania koników polnych.Mianowicie w czym je przechowywać aby przeżyły kilka dni i w miarę wygodnie je wyjmować jednocześnie uniknąć ich ucieczki podczas wyjmowania pojedynczej sztuki.Niestety w necie są bardzo ubogie informację na ten temat.Słoik podobno odpada ze względu na skraplającą się wodę co podobno bardzo skraca życie konika.
ryukon1975

Pudełko tekturowe. Z kawałkiem darni, trochę trawy. Przechowywać w cieniu. Dłuższe przechowywanie gdy jest ciepło lub upalnie - zimna piwnica.                                                    (2014/01/12 17:09)

Bernard51

Więc w nakrętce słoika zrób otwory! (2014/01/12 17:10)

KkLuki

Kiedyś brałem pudełko po butach, dawałem tam tylko trawy i wsio ale szczerze mówiąc nie trzymałem dłużej niż jedną noc :)
Przed wędkowaniem wystarczył krótki spacer przez łąkę i cały słoik był pełny :P chociaż teraz uważam że było to niehumanitarne  :P

(2014/01/12 17:13)

Diablo

pudełko po kołowrotku owiń jakim bandażem (2014/01/12 17:16)

Sebastian Kowalczyk

Też zbierałem do słoika ale raczej nie przechowywałem koni tylko zbierałem je na bieżąco. Rano gdy jest rosa są mało ruchliwe i łatwo je znaleźć w trawie.  (2014/01/12 18:32)

nata

Zawsze możesz kupić żywe świerszcze na allegro w dziale terarystykaplastikowy pojemnik z dziurkami w środku tekturowe wytłoczki od jajek.W takich warunkach żyją kilka tygodni. Miałem gada to i świerszcze miałem cały rok. Kleniom to bez różnicy czy to konik polny czy świerszcz domowy. (2014/01/12 21:47)