Koniec zezwoleń z RZGW

/ 135 odpowiedzi / 2 zdjęć
tomasitom

Dzisiaj otwarcie ofert - ciekawe, jak się sprawy potoczą?

A póki co z brzegów łowi mnóstwo ludzi - straż rybacka nie czepia się, ale ponoć policja wystawia mandaty i straszy, że następnym razem będzie sąd.

Jeżeli pzw nie wygra konkursu i sprawę będzie musiał rozstrzygać sąd to we wszystkich instancjach sprawa może potrwać i 2 lata - i chora sytuacja będzie trwała nadal. Pozostaje czekać...

Straszyć to można dzieci duchami, na jakiej podstawie wystawiane mandaty,bo chyba nie opierają sie na komunikacie wystawionym tylko w internecie przez pana który nie miał prawa tego zrobić. (2014/06/18 20:43)

daniel-zukowski

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140624/SZCZECINEK/140629740 może coś z tego jeszcze będzie (2014/06/24 14:55)

luki34

Kiedy będzie ogłoszenie o wygranym przetargu? (2014/06/25 09:43)

danielkas

12 czerwca otworzyli i cisza - nikt nic nie ogłosił. Na stronie RZGW cisza. Jak się dzwoni do PZW to oficjalnie nie mogą potwierdzić, bo oficjalnie nie ogłoszono wyników, ale podobno wygrali. Z tym, że tylko podobno - nikt tego oficjalnie nie podał.

Faktem za to jest, że wędkuje mnóstwo ludzi - a jako że ani straż, ani policja nie "gania" ani nie karze to chyba wszystkim pasuje taka sytuacja.

Ponadto nikt nie podaje, kiedy coś się wyjaśni - wiadomo jedynie, że konkurs ma się rozstrzygnąć max w sierpniu.

(2014/06/25 13:29)

luki34

Dzięki,mi też to pasuje.Jutro jadę na nockę:)) (2014/06/25 21:02)

daniel-zukowski

nie wiem jak inne okręgi ale Poznań się postarał

http://www.poznan.rzgw.gov.pl/obwody-rybackie/wedkarstwo (2014/07/04 16:17)

osa12

Jednak można przestrzegać prawa państwa polskiego i powszechnego prawa obywateli do amatorskiego połowu ryb na wodach publicznych.Piękne.Brawa dla RZGW w Poznaniu. (2014/07/05 19:31)

cierpliwy1

Wczoraj słyszałem ,że obwód jezioro soczewka i lucień wygrał niejaki Kaczmarek ale PZW się odwołało ,więc można łowić nadal na białą kartę .Kiedyś soczewkę miało we władaniu PZW i muszę przyznać ,że z rybką było fajnie ,potem na 10 lat miał w zarządzaniu rybak Kazimierczak ,który wygrabił wszystko została sama woda .Następne chyba 13 lat gospodarzyło PZW intensywnie zarybiając bez odłowów i kiedy rybka się odrodziła ,znowu idzie w prywatne ręce .Szkoda tych rybek ,ale patrząc na postępowanie koła dawne nr 1 ,tera  po połączeniu z mazowieckim numeracja się zmieniła to mi nie szkoda ,ponieważ gospodarz ,opiekun(koło wcześniej  wspomniane ) w ostatnich latach zrobiło sobie z akwenu prywatę. Nad wodą jest budynek ,działka port,jakiś parking ,ale kto z tego korzystał oprócz koła które opiekowało się wodą .Możliwości zwodowania łodzi nie ma oprócz portu PZW ,ale tam nie było wstępu ,więc tak naprawdę dla większości wędkarzy z płocka jest to obojętne czy wodą będzie zarządzał prywaciarz ,czy PZW (2014/10/19 11:29)

pakul1206

Wczoraj słyszałem ,że obwód jezioro soczewka i lucień wygrał niejaki Kaczmarek ale PZW się odwołało ,więc można łowić nadal na białą kartę .Kiedyś soczewkę miało we władaniu PZW i muszę przyznać ,że z rybką było fajnie ,potem na 10 lat miał w zarządzaniu rybak Kazimierczak ,który wygrabił wszystko została sama woda .Następne chyba 13 lat gospodarzyło PZW intensywnie zarybiając bez odłowów i kiedy rybka się odrodziła ,znowu idzie w prywatne ręce .Szkoda tych rybek ,ale patrząc na postępowanie koła dawne nr 1 ,tera  po połączeniu z mazowieckim numeracja się zmieniła to mi nie szkoda ,ponieważ gospodarz ,opiekun(koło wcześniej  wspomniane ) w ostatnich latach zrobiło sobie z akwenu prywatę. Nad wodą jest budynek ,działka port,jakiś parking ,ale kto z tego korzystał oprócz koła które opiekowało się wodą .Możliwości zwodowania łodzi nie ma oprócz portu PZW ,ale tam nie było wstępu ,więc tak naprawdę dla większości wędkarzy z płocka jest to obojętne czy wodą będzie zarządzał prywaciarz ,czy PZW

Pisałem w tej sprawie, do pzw,kto wygrał przetarg na skrwę lewą, odpisali mi że są odwołania,no to kór...a piszę jeszcze raz, jeżeli są odwołania to ktoś musiał wygrać!!! i znowu odpisali urzędniczym bełkotem i dałem spokój.Kol.Cerpliwy1 ja też łowę w Soczewce, na jeziorze, na jez. Lucieńskim i jeszcze dalej, fajny staw w miejscowości gaśno, po panu Każmierczaku płoć 18cm to był okaz, godny zdjęcia.Z tego co wiem stanica w soczewce należała do koła nr 1, znam dziadka który na tym jeziorze pokarze mi bez echo każdy dołek,był tam wiele lat tzw. stanicowym czy jakoś tak.Z moich spostrzeżeń rybka też się już fajnie odrodziła a tu wychodzi na to że kór...a znowu prywaciaż! Skąd masz takie info?I trzeba by popisać na forach o panu Kaczmarku i jego gospodarce rybackiej.I jeszcz pan Każmierczak ma do tej pory stawy koło Szczawina. (2014/10/19 22:07)

danielkas

Kaczmarek ma od kilku lat Wisłę poniżej Włocławka...

(2014/10/23 10:58)