Spokojnie Panowie. Koleś jest zakręcony jak bąk, nie wie na jakiego konia postawić.... Słuchaj kolego.Nie musisz wybrać Jednej jedynej firmy i kurczowo się jej trzymać , Zapewne większość z nas ma sprzęt kilku firm , ja mam i Daiwy i Zebko i Kongera i Mikado i Korum .Kołowrotki też kilku firm i dają rade. Teraz i tak większość wędek robią w Chinach . Na temat wędki wędki o którą pytasz się nie wypowiem gdyż nie łowiłem na nią. Co do kongera to łowiłem na dwie wędki. spinning carmomaxx oraz karpiówke tej samej serii . Obie wędki dawały rade . kolega miał feedera też carbomaxxa wędkować na to się dało.
No i na takie osoby mozna liczyc a nie na te ktore gdy tylko wiedza o drobine wiecej to juz by chcialy nobla dostac no ale niestety takie tez sa :( odnoszac się do tego co Kolego napisales to głownie bede lowil na przynety gumowe (ok.9cm ok11g) i wolblery ( ok.11 cm ok14g) dlatetego cw tej wedki bardzo mi odpowiada poniewaz wynosi on 7-28g (2018/06/18 21:57)
Gdzie będziesz łowił (rzeka duża, mała, jezioro, zaporówka itd itp)? Na jakie ryby się nastawiasz? Z tego co dotychczas napisałeś w swoich licznych tematach, proponuję Ci KONGER Ultris Drop Shot 3-18g/244cm. Bardzo dobre właściwości rzutowe, doskonała dynamika. Nietypowa wklejanka (płynne ugięcie bez przeszytwnienia w miejscu wklejenia szczytówki), która obsłuży Ci większość ryb drapieżnych jakie pływają w odrybionych wodach PZW. Przyzwoita cena. (2018/06/19 06:05)