Konger Carbomaxx Pilk 240/250

/ 14 odpowiedzi

Witam Kolegów

Przeglądając strony sklepów wędkarskich zauważyłem tę wędkę. Wygląda ok, a cena bardzo niska ( czy nie zabardzo)> Dlatego chciałem zapytać czy ktoś z Was używa tego wędziska i jak ono  się sprawuje?

baloonstyle

Ten kijek często jest do wypożyczenia na kutrach więc na pewno jest dobry.Ja używam tańszego jaxona accorda i jest naprawdę super :)) (2011/01/07 07:50)

ppawi78

Ja po ostatnim wypadzie mam lekką awersię do sprzętu na literę J. Na 3 zestawy w całości złożone z produktów tej firmy wszystkie 3 uległy uszkodzeniu. w jednym z wędzisk spadła przelotka szczytowa, drugie pękło  jak marchew a w kręciole rozleciała się korba, dlatego też rozglądam się. Co prowda sprzęt jest jeszcze na gwarancji i oczywiście z niej korzystam, ale boję się aby taka nieprzyjemna przygoda nie prztrafiła się w nieodpowiedniej chwili ( o ile na awarie jest jakiś  dobry czas)    (2011/01/07 10:57)

baloonstyle

Z ta przelotka to znam temat bo dość często widzę jak ludzie za wysoko podciągają przywieszkę i wtedy duży krętki z dużą siłą wpada w przelotkę i tak się dzieje :)) A co do kręciołków Jaxona morskich to tez zauwazyłem że nie wytrzymują pokładanych w nich nadziei :)) Ale ten kijek Accord naprawdę jest świetny, nie tylko ja nim macham ale kilku moich znajomych i zero awarii :)) (2011/01/07 11:12)

polst

Witam!

Wracając do kija o który pytasz używam Carbomaxxa Pilka 270/180 drugi sezon zarówno na morzu(Władysławowo,Hel wraki) jak i czasami na rzekach na suma uważam że cena jest bardzo dobra do jego parametrów.Mogę Ci go polecić ale czy 250 gram c.w to niewiem może być za sztywny ale to zależy gdzie będziesz go używał.

Pozdrawiam

(2011/01/07 15:09)

ppawi78

Głównie Władysławowo i tamtejsze głębokie łowiska. Dlatego myślę że te 250 gr będzie ok. (2011/01/07 16:11)

NicraM

Witam

Ja używam tego wedziska. Wprawdzie jestem poczatkujacym wędkarzem morskim, ale jetem zadowolony z tej wedki. 240/250 nie jest wsztywna a wręcz przeciwnie bardzo czuła. Czuć każde uderzenie od zczytówki po rękojeść. Na pierwszej wyprawie miałem okazję połowić na shekspira, a na drugiej na michela konkretnych modeli nie pamietam, jednak moja mi bardziej lezy. Uważam, że wędka może konkurować nawet z wędziskami o kalsę wyższymi, a co za tym idzie droższymi. Zastanawiam się jeszcze na 270/180. Polecam 

(2011/01/08 18:49)

NicraM

witam

ja jestem posidaczem 240/250 i jestem zadowolony, łuzy mi do mpołowu z kutra, mam pytanko o kijek używany przez Ciebie 270/180 jak sie sprawuje. Lubie delikatniejsze metody i zastanawiam się nad tym kijkiem

(2011/01/08 19:54)

NicraM

Witam!

Wracając do kija o który pytasz używam Carbomaxxa Pilka 270/180 drugi sezon zarówno na morzu(Władysławowo,Hel wraki) jak i czasami na rzekach na suma uważam że cena jest bardzo dobra do jego parametrów.Mogę Ci go polecić ale czy 250 gram c.w to niewiem może być za sztywny ale to zależy gdzie będziesz go używał.

Pozdrawiam

witam sam posiadam carbomaxx pilk 240/250, zastanawiam sie nad zakupem  270/180 bo lzejszej chyba nie ma. Mam pytanko jak ta wędka sprawuje się. Czy miałeś okazję łowic dorsze w toni, jezeli tak to czy ta wędeczka sie sprawdziła. Czasami przy flaucie ryby nie żeruja przy dnie i na cięzszych wedkach nie czuć brań. czy na pilku carbomaxx 270/180 są takie brania wyczuwalne. Może szukać coś innego. Jest tani cormoran seacor baltica 270/125 jeszcze lzejszy.

Do usłyszsenia

(2011/01/09 20:02)

baloonstyle

Witam!

Pozdrawiam

witam sam posiadam carbomaxx pilk 240/250, zastanawiam sie nad zakupem  270/180 bo lzejszej chyba nie ma. Mam pytanko jak ta wędka sprawuje się. Czy miałeś okazję łowic dorsze w toni, jezeli tak to czy ta wędeczka sie sprawdziła. Czasami przy flaucie ryby nie żeruja przy dnie i na cięzszych wedkach nie czuć brań. czy na pilku carbomaxx 270/180 są takie brania wyczuwalne. Może szukać coś innego. Jest tani cormoran seacor baltica 270/125 jeszcze lzejszy.

Do usłyszsenia

Czuć brania tylko łapiesz z przytrzymania i nie pilkujesz jak szalony :))

(2011/01/10 07:22)

pontiak70

co do wędeczki o której mówisz, jak najbardziej polecam. @ lata temu zakupiłem takich 10 do wypozyczania na mojej jednostce i szczerze mówiąc Jaksona szlka trafił, a ta pracuje dzielnie czy to przy bolku czy też przy okazie. Mi jak najbardziej odpowiadz (2011/01/12 12:08)

pontiak70

co do wędeczki o której mówisz, jak najbardziej polecam. 2 lata temu zakupiłem takich 10 do wypozyczania na mojej jednostce i szczerze mówiąc Jaksona szlak trafił, a ta pracuje dzielnie czy to przy bolku czy też przy okazie. Mi jak najbardziej odpowiada
(2011/01/12 12:09)

NicraM

co do wędeczki o której mówisz, jak najbardziej polecam. 2 lata temu zakupiłem takich 10 do wypozyczania na mojej jednostce i szczerze mówiąc Jaksona szlak trafił, a ta pracuje dzielnie czy to przy bolku czy też przy okazie. Mi jak najbardziej odpowiada

dzięki za opinię

jaką masz jednostkę i skąd pływasz

;)

(2011/01/16 14:52)

baloonstyle

dzięki za opinię

jaką masz jednostkę i skąd pływasz

;)

Kol.pontiak pływa z Gdyni.Na blogu mam trochę napisane o wyprawa właśnie na jego łodzi :))

(2011/01/17 09:42)

harry95mix

Mógłby ktoś dla mnie zmierzyć i napisać na pw jaka jest długość dolnika tej wędki ???? (2014/06/06 16:03)