zobacz jakie brania będą w dzień zawodów bo jeśli słabe to radze bata i na płoć a jeśli nie będzie brała to możesz zawsze na ukleje a jeśli były by dobre brania to odległośćiówka i leszcze a co do zanęty do powiem ci tylko że najlepszym dodoatkiem jest zgnieciony czosnek zwabia i płoć i leszcza.
zobacz jakie brania będą w dzień zawodów bo jeśli słabe to radze bata i na płoć a jeśli nie będzie brała to możesz zawsze na ukleje a jeśli były by dobre brania to odległośćiówka i leszcze a co do zanęty do powiem ci tylko że najlepszym dodoatkiem jest zgnieciony czosnek zwabia i płoć i leszcza.
Jak ma sprawdzić jakie brania będą w dniu zawodów ? Weź że człowieku młody nie opowiadaj takich głupot, bo jeszcze ktoś nieopacznie uwierzy w to co piszesz.
A teraz coś do autora tematu.
Co to jest łowisko 2-6m ? Wymiary takie ma ? Komponentu jednego, konkretnego do 50zł szukasz ? Jaką masz zanętę, do której chcesz ten komponent dodać ?
Ps. C&R i zawody ... to takie trochę sprzeczne. Fakt, ryby wypuszczasz, ale najpierw przez kilka godzin męczysz je w siatce. Ale C&R jest modne, więc warto napisać o tym na forum ...
witam wszystkich milosnikow wędkarstwa.. mam pytanie dotyczące zanęty na leszcza i ploc. szukam jakiegos komponentu zanety do 50 zl. bede lowil na lowisku 2-6m na bata lub wędke odleglosciowa. będe bardzo wdzięczny jezeli ktos mi cos doradzi, poniewaz chcialbym troche powalczyc na zawodach z kola. prosze pisac;)Z tą głębokością jeśli jest 6m to możesz to troszeczke dokleic klejem dlatego podałem też klej. albo kilka kulek podac bez kleju żeby od razu pracowały a reszte dokleic. Pod samego bata jeśli miałbyś 2 m to nie musisz kleic. a jak chcesz zeby się wszystko lepiej kleiło to możesz równie dobrze z kleju zrezygnowac, a podregulowac spoistośc kul dodając troszkę więcej wody do mieszanki ( tylko z głową np: http://gorek-gliny.pl/?p=867). A jeszcze pod leszcza możesz dodac pocięte czerwone robaki (chyba że musisz kupic to się zastanów). Jeśli leszcz będzie na pewno się zainteresuje. (2012/04/29 00:03)Catch and Release/zlów i wypusc!!!!!
Pisałem już o takiej zanęcie w innym wątku. Nie wiem kiedy masz te zawody, może juz mialeś? Ale jeśli chodzi o płotke i leszcza to porponuję coś takiego.
- Sensas gros gardons 1 kg - 18 zl
- 100 gr konopie prażone - 7 zl ale zostanie jeszcze na 2-3 wedkowania.
- 2 kg gliny rozpraszającej - 5 zł
- 0,5 l joka w 3-4 kg ziemi. - u mnie 24 zł
- pinka, ochotka na hak. - 7 zł- klej - 3-4 zł
Wyjdzie prawie 70 zł ale jak możesz to zainwestuj coś tam zawsze zostanie.