Kompletowanie zestawu wędkarskiego
utworzono: 2013/04/26 14:14
Dzień dobry wszystkim,
Chciałbym kupić cały sprzęt wędkarski:
-feedera z kołowrotkiem. Cena do max 150zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
-odległościowke z kołowrotkiem. Cena do max 150zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
Na te dwie wędki łowiłbym na małych rzekach i na zalewach,stawach i jeziorach. Głównie płocie,karasie,leszcze i małe karpie.
-spinningówke z kołowrotkiem. Cena do max 150 zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
Na tą wędkę łowiłbym na małych rzekach i na zalewach,stawach i jeziorach. Łowie na:
-kopyta do 6 cm (główka 6g)
-twistery do 4 cm (główka 4g)
-woblery do 6 cm
-obrotówki do rozmiaru 2
-wahadełka do 4 cm.
Ryby jakie są na tych zbiornikach, w których łowię to:
-klenie do 50 cm
-jazie do 50 cm
-okonie do 40 cm
-bolenie do 60 cm
-szczupaki do 60 cm
-sandacze do 60 cm.
[2013-04-26 14:14]
Za tak niską cenę max do 150 zł za zestaw to nic rozsądnego się nie kupi,jak dla mnie to szkoda kasy wyrzucać w błoto.Lepiej poszukaj sprzętu z drugiej ręki bo za 150 można już coś kupić.
[2013-04-26 19:22]
Dzień dobry wszystkim,
Chciałbym kupić cały sprzęt wędkarski:
-feedera z kołowrotkiem. Cena do max 150zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
-odległościowke z kołowrotkiem. Cena do max 150zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
Na te dwie wędki łowiłbym na małych rzekach i na zalewach,stawach i jeziorach. Głównie płocie,karasie,leszcze i małe karpie.
-spinningówke z kołowrotkiem. Cena do max 150 zł. Podajcie mi dokładnie jak się nazywa wędzisko i jaki do niego kołowrotek. I jaka długość najlepsza i cw i jakiej objętości żyłka (tzn ile mm)
Na tą wędkę łowiłbym na małych rzekach i na zalewach,stawach i jeziorach. Łowie na:
-kopyta do 6 cm (główka 6g)
-twistery do 4 cm (główka 4g)
-woblery do 6 cm
-obrotówki do rozmiaru 2
-wahadełka do 4 cm.
Ryby jakie są na tych zbiornikach, w których łowię to:
-klenie do 50 cm
-jazie do 50 cm
-okonie do 40 cm
-bolenie do 60 cm
-szczupaki do 60 cm
-sandacze do 60 cm.
Witam
Ja używam takiego federera http://allegro.pl/feeder-3-6m-80-150g-cena-najlepsza-na-allegro-i3183356653.html i kołowrotek http://allegro.pl/rumpol-dx20r-11-lozysk-aluminiowa-szpula-100025-i3178225335.html tylko że ja mam 8 łożysk ale wydaje mi się że ten kołowrotek jest lepszy.Żyłke używam 0,22 lub 0,20.Złowiłem na ten zestaw pare ładnych płaci,karpi i kleni.
Ja odległościówek nie używam wiec ci nie doradze.
Do spiningu używam taką wędke http://allegro.pl/spinning-marshal-90-carbon-2-4m-2-12g-110227-i3183253494.html a kołowrotek używam taki sam jak u federera tylko żyłke mam 0,18 ale do spiningu bardziej poleciłbym ci plecionke.
[2013-04-29 16:18]