Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Ja na komercji byłem dwa razy i nic nie złowiłem (pod powierzchnią wody było widać stado wielkich karpi i amurów ignorujących przynęty moje i innych wędkarzy - ziemniaki, rosówki, i kukurydzę) (...)Normalna praktyka właścicieli komercyjnych łowisk, przed świtem wywala się do wody tyle karmy, żeby ryby obżarły się po uszy i nie miały ochoty na podawane im przynęty. Dla tego łowiska komercyjne są niedostępne w porze nocnej, a wędkować można przeważnie dopiero od 8-mej, kiedy ryby są już w pełni najedzone.
Ja na komercji byłem dwa razy i nic nie złowiłem (pod powierzchnią wody było widać stado wielkich karpi i amurów ignorujących przynęty moje i innych wędkarzy - ziemniaki, rosówki, i kukurydzę) (...)Normalna praktyka właścicieli komercyjnych łowisk, przed świtem wywala się do wody tyle karmy, żeby ryby obżarły się po uszy i nie miały ochoty na podawane im przynęty. Dla tego łowiska komercyjne są niedostępne w porze nocnej, a wędkować można przeważnie dopiero od 8-mej, kiedy ryby są już w pełni najedzone.
Â
Nie do końca mogę się z tobą zgodzić. Owszem kiedy rozmawiałem z właścicielem wody komercyjnej, przyznał że ryby dokarmia, wieczorową porą, ale nie dla tego by nic nie brało, a dlatego by poprostu miały co jeść. W tygodniu nie zawsze jest tak, że na akwenie jest dużo wędkarzy i takich co sypią tony pokarmu do wody, wtedy trzeba dokarmiać rybki. A co do wędkowania w porze nocnej, to powodów dla których łowiska komercyjne są wtedy nieczynne jest wiele. Między innymi również dlatego, że w nocy trudniej upilnować ludzi którzy nie oszukujmy się kradną ryby. Pozatym jak nagle o 2:00 w nocy ktoś stwierdzi, że jedzie do domu, to kto go musi wypuścić, oczywiście właściciel który zwyczajnie w świecie woli spać w nocy niż pilnować ludzi na łowisku. Kończąc dodam jeszcze, że każdy normalny właścicel wody komercyjnej woli kiedy ludzie zabierają ryby niż je wypuszczają bo w tym również są pieniądze, często nie tylko za wstęp się płaci ale również za rybę.
Jak powidział, to na pewno powiedział... ;) (2019/07/08 06:36)Nie do końca mogę się z tobą zgodzić. Owszem kiedy rozmawiałem z właścicielem wody komercyjnej, przyznał że ryby dokarmia, wieczorową porą, ale nie dla tego by nic nie brało, a dlatego by poprostu miały co jeść. (...)
Ktos kto pisze ze na komercji to nie czy ale ile ryb sie zlowi nie byl chyba nigdy na prawdziwym komercyjnym lowisku.