Kołowrotki dobrej firmy
utworzono: 2010/02/15 22:34
witam.. Jakieś kołowrotki dobrej firmy? (propozycje) nie za drogie bo jestem początkującym wędkarzem.. Mam nadzieję że pomożecie . Z góry dzięki.. Pozdrawiam.. [2010-02-15 22:34]
http://na-ryby.com/index.php?cat_id=221
thtp://jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=6151
http://zlotarybka.com.pl/kolowrotki--karpiowe,-wolny-bieg-o_c_11_1.html
nie mogę polecać bo nie wszystkie znam,ale jest tu kilka w cenie do 100
[2010-02-15 22:45]
Pewnie co niektórzy Koledzy po kiju pojadą po mnie, ale ja poleciłbym Shimano Catana. W swojej przygodzie z wędką miałem doczynienia z dwoma modelami, obecnie mam 2500. Jest sporo negatywnych opinii, ale ja osobiście polecam. Model już sam musisz dobrać do swoich potrzeb. Cenowo do 150 zł. [2010-02-16 08:23]
Polecam całkiem niezły i wdobrej cenie Daiwa Crossfire lub Cormoran Bull Fighter - wielkość i model (hamulec przedni lub tylny ) do wyboru - co komu odpowiada. Pozdrawiam [2010-02-16 09:00]
I jeszcze jedno: jeżeli jesteś początkującym wędkarzem, nie masz doświadczenia w wyborze sprzętu, to nie korzystaj z zakupów w sklepach wysyłkowych. Musisz nauczyć się porównywać sprzęt, dotknąć, poczuć w ręku, zobaczyć jak pracuje wybrany model w porównaniu z innym. Chyba , że wcześniej przekonałeś się do określonego modelu i jesteś na 100% pewny , że właśnie tego potrzebujesz. Pozdrawiam [2010-02-16 09:04]
Pewnie co niektórzy Koledzy po kiju pojadą po mnie, ale ja poleciłbym Shimano Catana. W swojej przygodzie z wędką miałem doczynienia z dwoma modelami, obecnie mam 2500. Jest sporo negatywnych opinii, ale ja osobiście polecam. Model już sam musisz dobrać do swoich potrzeb. Cenowo do 150 zł.
Dlaczego mieliby pojechać?
To naprawdę dobre kołowrotki - moim zdaniem najlepsze w tym przedziale cenowym.
W ogóle polecam Shimano - mają tak szeroką ofertę, że na pewno dobierzesz coś odpowiedniego dla siebie.
Catana jest bardzo dobrym pomysłem nie tylko dla początkującego wędkarza. Jeśli o nią zadbasz, to posłuży Ci długo, a jeśli połowisz nia dłużej, to później nie będziesz już chciał kołowrotków innej marki ;)
[2010-02-16 09:07]
tez tak mysle catana jest super kolowrotkiem a okoniowki catana to prawdziwe cudenka naprawde
wszyscy mają rację pod jednym warunkiem,że napiszesz co i gdzie chcesz łowić.Od tego zależny jest dobór sprzętu nawet tego średniej klasy.Pozdrawiam
[2010-03-02 14:03]
Najlepiej idź do sklepu i poproś sprzedawcę by ci pokazał kołowrotki, nie mając doświadczenia najlepiej oprzeć się na sprzedawcy a najlepiej na koledze, który by ci pomógł w sklepie wybrać. Sugerowanie się, że Shimano Catana jest najlepsza jest mija się z celem, mam taki kołowrotek i nic szczególnego, zwykły kręciołek a do cudeńka to mu daleko. Ale wszystko zależy od kasy jaką możesz przeznaczyć. [2010-03-02 14:11]
Sugerowanie się, że Shimano Catana jest najlepsza jest mija się z celem, mam taki kołowrotek i nic szczególnego, zwykły kręciołek a do cudeńka to mu daleko. Ale wszystko zależy od kasy jaką możesz przeznaczyć.
Właśnie o to chodzi, że jest to zwykły kołowrotek, prosty w obsłudze a przez to bezawaryjny.
Nie wiem co rozumiesz przez pojęcie "cudeńka", ale chętnie bym zobaczył takowe za 100 PLN, bo tyle mniej więcej kosztuje Catana.
Kołowrotek dla początkującego ma być prosty i niezawodny. Nie ma sensu proponować koledze zakupu "cudeniek" Daiwy czy Shimano prosto z Japonii za 2-3 tysiące złotych. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
[2010-03-02 14:57]
gruby12345
"tez tak mysle catana jest super kolowrotkiem a okoniowki catana to prawdziwe cudenka naprawde"
ja nie nazwalem go cudenkiem :)
Kupiłem w tamtym tygodniu schimano nexave, podobny do catany nie miałem go okazji wypróbować nad wodą ale w rękach sprawuje się dobrze. Catane też polecam, miałem okazję spinningować takim i byłem bardzo zadowolony.
[2010-03-02 15:28]
Ja też poleciłbym kołowrotek Shimano Catana 2500FA z przednim hamulcem. Można go kupić już za 100 zł i ma bardzo korzystny stosunek jakości do ceny. Co prawda wędkarze zapatrzeni na ilość łożysk może będą wybrzydzać bo ma tylko 3 łożyska, dwa kulkowe i jedno walcowe - oporowe. Jednak taka ilość łożysk, ale dobrej klasy powoduje, że kołowrotek ten pracuje płynnie, w odróżnieniu od wielu innych tańszych kołowrotków mających znacznie więcej łożysk, ale tanich, plastikowych. Bardzo dobrze pracuje przedni hamulec wielotarczowy, a korbka nie ma żadnych luzów.
[2010-03-02 19:53]