Kołowrotek Anaconda B-52

/ 13 odpowiedzi
Witam wszystkich, Proszę o opinie na temat tego młynka i ewentualną dla niego alternatywę ze względu że zamierzam kupić kołowrotek z WB za ok.500-600zł nie więcej. Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

luxxxis

Marka u nas średnio znana,prezentuje się dobrze,cena jednak powala.Ma jednak coś za co dałbym się pociąć-rączkę można rozkręcić i nasmarować łożysko korby.....Jak mnie drażni brak tej opcji w 99% kręćków....Oleje to półśrodek.
Masz do wydania fajną kwotę,ja poszukałbym w shimano,dragonie,praktycznie każdy wybór w tych widełkach da ci satysfakcję,anacondy nie brałbym.
(2015/11/24 08:49)

Sith

Dokładnie tak jak napisał Luxxxis. (2015/11/24 09:29)

JKarp

Na początku powiem, że nie znam tego kołowrotka. Jest to bodaj nowość z tego roku więc ciężko o jakieś opinie.

ANACONDA to wbrew pozorom bardzo znana marka. W sieci ma bardzo dobre opinie.
Osobiście używam PENN Affinity 8000. Mam go dwa lata. Jednak nie jest z WB a z QD. Są jakies wersje PENNA z WB NP:
http://www.askari.pl/produkt/penn-affinity-7000-limited-liveliner-fishing-reels-kolowrotek

JK (2015/11/24 10:14)

luxxxis

Pewnie znana,ale u nas-czytaj w Polszy zdecydowanie w odwodzie.Jeśli nalezy ona do marki Penn co wnioskuję z twojego wpisu to jak najbardziej godna uwagi,Penn nie tworzy bubli a ja odnosząc się do pytania autora sugerowałem się tylko napisami anaconda .
Ten kręć napewno ułomkiem nie jest jednak ja nadal obstawałbym przy dragonach czy shimano.
(2015/11/24 10:53)

JKarp

Niestety nie jest tak jak napisałeś :-(
W każdym sklepie dla karpiarzy jest ANACONDA i nie jest w odwodzie. Jest to po prostu cała seria " karpiowa " łącznie z kulkami, dipami itd.

JK (2015/11/24 11:30)

luxxxis

To mnie zaskoczyłeś,z anacondą się nie spotkałem.Uprawiamy skrajnie różne odmiany wędkarstwa,nawet nie miałem pojęcia że są jakieś serie tylko dla karpiarzy,ot nisza powstała:) (2015/11/24 12:54)

JKarp

ANACONDA wchodzi w skład korporacji SAENGER  w której są :

Anaconda
Anaconda to szeroka gama sprzętu i akcesoriów do połowu ryb z rodziny karpiowatych. Nasza oferta obejmuje zarówno dla wędkarzy-amatorów, jak również wysokiej jakości sprzęt dla wymagających profesjonalistów.
Uni Cat
Sprzęt sumowy o bardzo wysokiej jakości i trwałości. Gwarantuje on sukces przy połowie nawet największych okazów.
Iron Claw
Seria ta oferuje szeroką gamę produktów potrzebnych do wszystkich rodzajów technik spinningowych.
W asortymencie znajdziemy również takie marki jak : Doyio,Pike Fishing Sucks, Lovec Rapy
Marka Aquantic
Marka Aquantic oferuje ogromny wybór produktów niezbędnych do wędkarstwa morskiego. Polecamy bogaty asortyment przynęt i systemów. Produkty marki Aquantic są testowane na wymagających wodach wokół Norwegii, w naturalnych, a przy tym ekstremalnych, morskich warunkach. Daje to gwarancję ich trwałości, wysokiej funkcjonalności i skuteczności.
MS Range
Marka Ms Range cieszy się zasłużonym uznaniem w całej Europie. Dedykowana głównie dla zaawansowanych wędkarzy-wyczynowców. Team Ms Rage odnosi wiele sukcesów w zawodach wędkarskich, w tym także rangi mistrzostw Europy i świata. W ramach tej serii szczególnie rekomendujemy szeroką i innowacyjną serię przynęt i zanęt tworzonych przez utytułowanego wędkarza-profesjonalistę - Michaela Schloegla
Marka Specitec
Marka Specitec oferuje szeroką gamę produktów dla dzieci i początkujących wędkarzy, ale również każdy zaawansowany wędkarz znajdzie w niej coś dla siebie. Dzięki atrakcyjnym cenom i wysokiej jakości seria Specitec stanowi ciekawą propozycję dla każdego wędkarza, bez względu na jego preferencje i zasobność portfela.
Marka Iron Trout 
Linia produktów przeznaczona dla wędkarzy łowiących pstrągi metodą Sbirolino.
http://saengerpolska.pl/specjalizacje/

JK (2015/11/24 13:13)

Mereen

Jakoś mało mnie przekonuje historia tej firmy i cała ich strona. Określenie korporacja jest tu raczej mocno przesadzone. To niemiecka firma od 15 lat na rynku - z marnym raczej skutkiem skoro dopiero pojawia się w polskiej swiadomosci a daleko do nas nie maja. Tez wybierałbym ze znanych marek jak piszą koledzy. Raczej nie liczylbym tu na szybki i sprawny serwis bo skoro to "Sager Polska" w ktorym pracuje 5 osob (wg. strony internetowej) to pewnie wszystko wysyłają za odrę do naprawy i to trwać będzie długo (2015/11/24 15:30)

JKarp

Oj oj...
Zanim coś napiszesz drugi raz pomyśl lub zapytaj.
W 2005 roku ( a może 2004 ) dokładnie nie pamiętam jak miałem sklep wędkarski pierwszy raz był u mnie handlowiec Anacondy a w zasadzie SAENGERA. Już wtedy miał pełną ofertę Andzi i nie tylko a wędki Anacondy Sensible One Touch I to już jest legenda :-)
Serwis działa bardzo szybko bo handlowiec nie rozkminia tematu tylko daje nowy ( o ile coś się stanie ). Gwarancja 5 lat :-)
To, że Wy nie znacie firmy to nie znaczy w sumie nic ;-) Zapytajcie karpiarzy o np Magic Runner IV bo był też oznaczony symbolem I (czyli jeden) MR I. Wędki Base - to wszystko istnieje na rynku lekko 7-8 lat.Do tego żyłki, i w ogóle wszystko, wszystko ;-)
A tu jest opis zasiadki ( raczej wycieczki ) na łowisko Halinów. Już wtedy miałem specyfiki Andzi do robienia kulek.
http://www.ssg.pl/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=385
To był kwiecień 2008 rok :-)

JK
(2015/11/24 16:05)

ocbkaczy

Anaconda b-52 r 10000 zakupiony.

Dziekuje wszystkim za opinie a w razie pytań proszę pisać na pewno odpowiem.

TEMAT ZAMKNIETY (2015/11/28 18:13)

ocbkaczy

Anaconda b-52 r 10000 zakupiony.

Dziekuje wszystkim za opinie a w razie pytań proszę pisać na pewno odpowiem.

TEMAT ZAMKNIETY (2015/11/28 18:13)

daro22

Dodam cos jeszcze...szukałem kołowrotkow karpiowych cała wieczność,jedne za drogie drugie do bani..Przez zupełny przypadek trafiłem właśnie na te kołowrotki,kupiłem dwa za kupe jak dla mnie szmalu...Co dziwne pewnie dla niektórych moja żona wręcz nakazała mi je kupić widząc jak ciągle je oglądam na necie.Po jednym sezonie użytkowania stwierdzam że była to jedna z najlepszych wędkarskich inwestycji w moim życiu...Krótko,jestem z nich meeeegggga zadowolony:-) (2015/11/28 22:18)