Witam! mam pytanie. kupilem spinning 2.40m cw14-40g. zastanawiam sie jaki kolowrotek do tego dobrac.
Solidny spin, to i solidny kołowrotek. Tak więc wielkość 4000, i z przynajmniej 5 łożyskami, wtedy raczej masz gwarancje że te 3-4 szt, są tam gdzie powinny być (choć technolodzy mogą je wszędzie umieścić a w newralgiczne miejsca dać tuleje). Pewnie zastanawiasz się o co mi chodzi, wiec wstawiam link do mego wpisu o tym: http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wymiana-tulei-na-lozysko,83050.
Marki ci nie polecę, bo każda ma dobre i złe modele.
Zacznijmy może od tego ile jesteś w stanie na niego przeznaczyć. A szybciej koledzy coś zaproponują. (2015/10/22 21:33)
Miałem ta okuma w rękach jest lekki ale to dlatego że rozmiar 3000 jest wielkości 1000 np ryobi arctica więc bebechy też może mieć delikatne moim zdaniem za delikatne do wedki dla cw pow. 15 g aczkolwiek do lekkiego spina fajna i lekka maszynka choć czytałem gdzież że dziwnie układa żyłkę narazie mało info w necie (2015/10/22 23:39)
4000 nie będzie za duży, jak dobrze poszukasz to za 200 zł powinieneś znaleźć Ryobi arctica cf w tych pieniądzach kupiłbym własnie to. za troszkę więcej coś takiego Penn fierce i tutaj śmiało 3000 wystarczy solidne kołowrotki ale nie takie precyzyjne jak ryobi spro (2015/10/25 17:00)