Czy ktoś miał do czynienia z tym kołowrotkiem wydaje się być ciekawą propozycją w tej ceni. Co o nim myślicie? Spro Modena Feeder - http://allegro.pl/spro-modena-feeder-740-nowosc-2014-i4481550356.html
Jest to nowośc ale Spro ma dobre kołowrotki .Ja mam Spro Dragmastera 8300 używałem go do feedera przez trzy sezony i jest zajebisty ma hamulec walki .Łowiłem nim na Narwi i Bugu Teraz mam Okume Travertine 40 i to jest maszynka .Polecam Ci je (2014/08/30 12:33)
Użytkuję ten kołowrotek w okolicach miesiąca. Zaliczył 8-10 wyjazdów i kilkanaście holi rybek do 2kg. Z plusów metalowy klips, szeroka szpula, ładny design, szeroka rolka prowadząca linkę, cena. Z minusów spasowanie mechanizmu nie jest idealne. W pierwszym kołowrotku, który otrzymałem czuć i słychać było zgrzytanie mechanizmu do tego dochodziły stuki co kilka obrotów korbką. Wymieniłem na drugi lepiej spasowany i pod tym względem jest ok. Największa wada to jednak hamulec. Pracuje "zrywami" na początku potrzeba użyć więcej siły, aby zaczął oddawać linkę płynnie. Porównywałem u kolegi, który użytkuje ten kołowrotek od maja i jest to samo (on nie zwrócił uwagi na ten feler). Nie jest to wina rolki prowadzącej linkę, bo ta chodzi bardzo dobrze. Wynika, to z budowy kołowrotka.Nie mniej nie spiąłem przez ten nieszczęsny hamulec żadnej holowanej ryby, po prostu trzeba dobrze wyczuć ustawienie hamulca troszkę delikatniej, niż przy kołowrotku oddającym linkę płynnie (przy tej samej sile).Podsumowując gdybym wiedział, że hamulec potrzebuje szarpnięcia do oddawania linki nie zdecydowałbym się na zakup i dołożyłbym 30zł do Passiona. (2014/08/30 13:22)