Kołowrotek Stabil 32L
utworzono: 2014/06/29 11:46
Witam. Chciałbym się dowiedzieć (zapytać z ciekawości) - czy ktoś używa tego czeskiego kołowrotka? Czas jego produkcji przypada na lata 80' ubiegłego wieku. Używam go i uważam ,że jest bardzo ładny tzn. estetyczny ( w porównaniu co do niektórych ówczesnych produkcji), ale nigdy nie odważyłem się go zastosować przy połowie większych ryb... Skoro jednak kiedyś łowiono to dlaczego nie dziś? Wyzbywam się tego dziwacznego myślenia i chyba go założę sobie na lina. Piszcie tutaj na temat Stabila - a nuż okaże się, że ktoś ma egzemplarz nowy i nigdy nieużywany? Pozdrawiam.
[2014-06-29 11:46]
Jak możesz kolego wrzuć zdjęcie tego kołowrotka chciałbym zobaczyć jak wygląda.
[2014-06-29 13:47]
Stabilem posługiwał się przez kilka sezonów mój kumpel Waldemar.....Razem jechaliśmy by dokonać zakupu....... rok był 1984..........do kołowrotka kolega kupił Sonę teleskopową.......
Zapytam może jeszcze gdzieś w szafie go trzyma......
[2014-06-29 14:06]
Kumpel już nie ma tego kołowrotka no i tej Sony....ale dzięki Tobie mogliśmy powspominać jak to kiedyś za sprzętem uganialiśmy się....po targach, po ogłoszeniach w WW, po sklepach wędkarskich, po sklepach górniczych, nawet do stolicy jeździliśmy by coś kupić.......
A dzisiaj z domu do wędkarskiego mam raptem.......120 m......i mogę prawie wszystko kupić co na daną chwilę jest mi potrzebne...
[2014-06-30 07:30]
Tak wygląda ten kołowrotek. Na zdjęciu ( nie moim ) przedstawiony został nieco większy egzemplarz. Sam nie robię zdjęć telefonem bo później mam problemy ze zgraniem zdjęć na dysk.
[2014-07-04 16:51]
W czasie dzisiejszej wspólnej wyprawy z Waldkiem i jego synem wróciliśmy do tematu....Stabil....
Stabil ów posiadał zapasową szpulę i przyzwoicie żyłkę nawijał i nie sprawił kumplowi żadnej niespodzianki. Był o klasę lepszy od używanych przez nas w tym czasie Delfinów i Nixów......
Fotki niestety nie ma....
[2014-07-06 21:49]
W czasie dzisiejszej wspólnej wyprawy z Waldkiem i jego synem wróciliśmy do tematu....Stabil....
Stabil ów posiadał zapasową szpulę i przyzwoicie żyłkę nawijał i nie sprawił kumplowi żadnej niespodzianki. Był o klasę lepszy od używanych przez nas w tym czasie Delfinów i Nixów......
Fotki niestety nie ma....
Mam 2 Stabile w dość dobrym stanie - jeden z nich ma delikatnie poluźniony kabłąk - przez co odchyla się on nieco pod naporem dużej ryby, brakuje też terkotki hamulca - juednak kołowrotek działa i można nadal przy jego użyciu łowić. Drugi kupiłem na Allegro za grosze. Działa bez zarzutu, jest w dobrym stanie technicznym.
[2014-07-07 15:37]
Posiadasz kołowrotek Stabil 321 a nie 32 l . Z tej serii wyszły modele 300 , 321 . 341 .
[2014-07-09 12:37]