Kołowrotek - feeder - 400 zł.

/ 8 odpowiedzi
Cześć.

Szukam kołowrotka do feedera Colmic Method Feeder ut 100g. Zastanawiam się nad kołowrotkiem typowo feederowym lub matchowo feederowym. Na młynek mam do przeznaczenia 300-400 zł. Zastanawiałem się nad firmami takimi jak: Browning, Daiwa, Shimano itd. Znacie jakieś dobre konstrukcje? Czekam na wasze propozycje.
berthold

Cześć.

Szukam kołowrotka do feedera Colmic Method Feeder ut 100g. Zastanawiam się nad kołowrotkiem typowo feederowym lub matchowo feederowym. Na młynek mam do przeznaczenia 300-400 zł. Zastanawiałem się nad firmami takimi jak: Browning, Daiwa, Shimano itd. Znacie jakieś dobre konstrukcje? Czekam na wasze propozycje.

browninga ci odradzam też zakupiłem 3 sztuki backfire jednym słowem dziadowstwo tak samo odradzam shimano bo w tej cenie to pewnie EXAGE  mam takie i powiem że to samo dziadowstwo nie znam daiwy to nie powiem ,ludzie ci doradzą pewnie spro bo podobno dobre ale ja bym ci radził okuma travertine coś około 30-35 cena około 160 zł ale bije na głowę precyzją wykonania braku luzów mocą oraz trwałością kołowrotki dwa razy droższe (2014/04/22 15:35)

menofthenight

browninga ci odradzam też zakupiłem 3 sztuki backfire jednym słowem dziadowstwo tak samo odradzam shimano bo w tej cenie to pewnie EXAGE  mam takie i powiem że to samo dziadowstwo

Napisz coś więcej :)

PS. Zapomniałem dodać, nie interesuje mnie wolny bieg. :) (2014/04/22 15:52)

berthold

browninga ci odradzam też zakupiłem 3 sztuki backfire jednym słowem dziadowstwo tak samo odradzam shimano bo w tej cenie to pewnie EXAGE  mam takie i powiem że to samo dziadowstwo

Napisz coś więcej :)

PS. Zapomniałem dodać, nie interesuje mnie wolny bieg. :)

browningi jak kupowałem to oczami potem się okazało że luzy ale nie na łożyskach tylko w siedzeniach łożysk ,ale to pikuś najgorsze to to że jak ściągasz zestaw to masz wrażenie że ciągniesz co najmniej 3 kilo karpia tak ciężko pracują ,shimano exage po dwóch sezonach lekkiej pracy grzechocze na przekładniach więc rozebrałem i smar ,jak się okazuje środek to zwykła bazarówka to samo co master za 30 zł made in malezja nic dodać nic ująć ale skasowali ponad 300 zł za chłam dlatego mogę polecić z czystym sumieniem travertiny nic lepszego nie ma w tych cenach i są też bez wolnego biegu i wierz mi żaden kołowrotek nie umywa się do nich jeśli idzie o trwałość (2014/04/22 21:59)

molibdenowyM22

Kolega wyżej bardzo dobrze radzi.Okuma Travertine,Tactic,oraz n.p Impact do feddera bardzo dobre.I pamietaj 5 lat gwarancji masz.Gdzie Spro,Schimano,(nie mówię,że złe czy coś)tego nie mają.Kto Ci da jeśli puśći ścierwo 5 lat gwarancji?Żaden producent nie strzeli sobie samobója przecież rozważ ten kontekst. (2014/04/22 23:04)

u?ytkownik167078

Jesli masz 300-400 zł to może Ryobi lub Penn mocne sprzety a i do cięższego spinningu mogą sie przydać. Ja za penna ssv4500 z przeznaczeniem na grunt dałem 369 zł i zastanawiam sie nad drugim (2014/04/23 08:22)

saviano

Też polecam Okumę (ale tylko te modele od około 100 w górę). Kilka łożysk, do teo łożysko oporowe i jest git. Mam Impact (wersja 20M do matcha), Tactic (30 do feedera). Kolega z którym jeżdżę na ryby na Travertine (ten maksymalny i chyba 35 lub 40) i tez jest z nich zadowolony. (2014/04/23 09:23)

saviano

Mała poprawka. Mam jednak kołowrotek 30M. Dopiero wczoraj zauważyłem, jak zapasowa szpula do niego wpadła mi w ręce... ;-) (2014/04/24 10:18)