Do feedera o cw 140 g potrzebny jest dość duży i mocny kołowrotek.
http://allegro.pl/dragon-express-pro-baitfeeder-fr-740-i-i5056493588.html
(2015/02/03 19:16)ale pomogłeś .
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
A moze jakieś inne kołowrotki.Prosze o propozycje. Kwota jaka mogę przeznaczyc za 1 szt. to 300 zł
Witam z racji tego że właśnie nadszedł czas na zakup nowych kręciołków prosiłbym o pomoc w wyborze kołowrotka gruntowego/karpiowego do +-140zł sztuka (kupuję 2).Jeżeli Wasze propozycję miały by przekraczac w/w kwotę to lepiej nie piszcie ponieważ jak wspomniałem nie wydam więcej niż 280zł za 2 kręcioły. Kołowrotki będą założone do wędziska o maks cw 120g i łowienie na wodach stojących typu zbiorniki /jeziora nie wywożę również na dalekie odległości więc pojemność szpuli nie musi być aż tak duża Nie posiadałem wcześniej sprzętu z wolnym biegiem więc nie jestem pewny czy on musi być chociaż myślę że do 140zł może zamiast wolnego biegu był lepszy hamulec nie wiem dlatego proszę o pomoc.
obecnie posiadam jaxon vertus ct 300 i nie jestem pewien czy wytrzymają spotkanie z "większą" rybą a nigdy nie wiadomo co się zaczepi dlatego planuję kupno nowych.
ja do feedera mam robinsona z wolnym biegiem - duża i mocna maszynka, w cenie się zmieścisz (ok 130zł)