Kolego do 100 zł to chyba nie kupisz dobrego kręciołka ponieważ dobrze by było aby tek kołowrotek miał wolny bieg a to juz z letka kosztuje więc chyba nie znajdziesz za takie pieniądze dobrego mocnego kołowrotka (2010/01/30 14:17)
za 100 bedzie ciezko, jeśli masz możliwość to dozbieraj do 150 a najlepiej 200zł, wtedy można kupić cos solidnego. Jeśli 100 zł to max to polecam coś bez wolnego biegu (w takiej cenie w srodku jest badziew wiec im mniej zbednych mechanizmów tym lepiej) z przednim hamulcem, chyba jaxon albo robinson ma morskie kolowrotki w tej cenie, zeby karpie nie wciagnely Ci kija do wody odkrecasz hamulec lub włączasz obroty wsteczne korbi i już:) Ja swoje pierwsze karpie i amury holowalem mlynkiem z targu za 50zl i dal rade:D Pozdrawiam (2010/01/30 16:27)
Do 100 nie ma dobrych kołowrotków a tym bardziej z wolnym biegiem. Na kołowrotku nie ma co za bardzo oszczędzać, chyba ze się jest na rybach raz na kwartał. Wtedy kołowrotek za 100 zł może być ale nie gwarantuję wyholowania większej ryby. (2010/01/30 17:00)
Za 139.00zł kupisz kołowrotek karpiowy Robinson Maximmodel 408. Nawiniesz na niego 200 m żyłki - 0.35 mm. Myślę że w zupełności wystarczy i będziesz z niego zadowolony. Sam łowię tym kołowrotkiem i przyznam że to solidny sprzęt za przystępną cenę. Pozdrawiam
Szwagier ma dwa Maximy, w różnych rozmiarach i bardzo sobie je chwali. Rzadko łowi karpie, przeważnie sandacze i szczupaki z gruntu na martwą rybkę, ale łowi i dają radę. (2010/01/30 17:29)
Podobnie jak Konio mam Okumę z wolnym biegiem kosztowała chyba mniej niż 100 (nie pamiętam).Choć wygląda nazbyt okazale to jestem z tego kręcioła zadowolony.Dał radę dużym rybką.Okazuje się ,że co tanie lub średnio drogie nie musi być złe.Czasami płaci się za nazwę firmy a ich wyroby to normalne badziewie (2010/01/30 18:56)