Kołowrotek Daiwa model

/ 12 odpowiedzi
Witam

Mam mały problem ponieważ nie wiem co to za kołowrotek(a raczej jego wrak), wiem jedynie że jest to Daiwa(napis na stopce).
Możecie zerknąć i powiedzieć co to za model?
Zdjęcie 1
Zdjęcie 2

Artur z Ketrzyna

A do czego ci potrzebna jest dokładna nazwa tego kołowrotka?
Co w nim ci nie pasuje, jest zepsute?
Prawdopodobnie chodzi ci o szpulę. Możesz ją dopasować z innego kołowrotka. Ważne by pasował skok i średnica, jak i nakrętka hamulca. (2013/08/11 22:23)

qwertqq

Chcę wiedzieć co to za model z czystej ciekawości :) Co do jego stanu to rzeczywiście chodzi o szpulę, korbkę i nakrętkę regulującą hamulec(nie wiem jak to się fachowo nazywa). Pomijając już ten model kołowrotka, możesz mi powiedzieć czy w sklepie wędkarskim(ew gdzie indziej?) dostanę ww części? (2013/08/12 08:52)

ryukon1975

Chcę wiedzieć co to za model z czystej ciekawości :) Co do jego stanu to rzeczywiście chodzi o szpulę, korbkę i nakrętkę regulującą hamulec(nie wiem jak to się fachowo nazywa). Pomijając już ten model kołowrotka, możesz mi powiedzieć czy w sklepie wędkarskim(ew gdzie indziej?) dostanę ww części?

Nie kupisz części do kołowrotka w sklepie wędkarskim.
Nie wydaje mi się aby to był jakiś aktualny model tylko starszy, więc pozostaje szukanie części na własną rękę. Szukanie na własną rękę jakiejś używki też trudne bo nawet nie wiadomo dokładnie jaki to model.
Podsumowując - czarno to widzę niemniej życzę powodzenia. :) (2013/08/12 09:54)

pawel75

Z tych fotek raczej ciężko będzie odgadnąć co to dokładnie za model i tak jak napisał kolega Krzysztof powyżej z częściami na pewno łatwo nie będzie. Pozdrawiam !
(2013/08/12 18:47)

Artur z Ketrzyna

Z tych fotek raczej ciężko będzie odgadnąć co to dokładnie za model i tak jak napisał kolega Krzysztof powyżej z częściami na pewno łatwo nie będzie. Pozdrawiam !

Patrzyłem i nie znalazłem jaki to model. W każdym razie nie znalazłem podobnego.
Korbka, to będzie pasować praktycznie od każdego kołowrotka, zaś co do szpuli i nakrętki, jak pisałem wcześniej. Dobrać przymierzając.

W sklepie, moga ci zamówić szpulę tylko jak dopasują na miejscu. A może sprzedawca będzie wiedział co to za model.
Popatrz co tam masz ze szpul zapasowych i próbuj.

Ps. z tego co widzę to też brakuje ci podkładki trzymającej szpulę od dołu. Po środku powinn mieć otwór pasujący do rdzenia prawdopodobnie w kształcie księżyca (chyba że ma frez z 2 stron) (2013/08/13 00:33)

tiktak275

Witam,to jest daiwa samurai-7i 2500 tu jest link do strony:http://www.ks-fish.cz/ks-fish/eshop/106-1-Daiwa/0/5/1706-Navijak-DAIWA-SAMURAI-7i-2500
pozdrawiam i życzę połamana (2013/08/18 16:20)

Grzesiek75

tiktak275
Witam,to jest daiwa samurai-7i 2500 tu jest link do strony:http://www.ks-fish.cz/ks-fish/eshop/106-1-Daiwa/0/5/1706-Navijak-DAIWA-SAMURAI-7i-2500
pozdrawiam i życzę połamana

Nie wprowadzaj kolegę w błąd. (2013/08/18 19:10)

tiktak275

Przepraszam w jaki błąd wprowadziłem kolegę?Nie rozumiem. (2013/08/26 20:43)

tiktak275

Po pierwsze zalecam kupienie okularów,po drugie ja ten kołowrotek,który jest na zdjęciu składałem z kolegą co założył posta.Następnym razem proszę cię dokładnie przyjrzeć.:D (2013/08/26 20:47)

ryukon1975

Po pierwsze zalecam kupienie okularów,po drugie ja ten kołowrotek,który jest na zdjęciu składałem z kolegą co założył posta.Następnym razem proszę cię dokładnie przyjrzeć.:D

Skoro we dwóch złożyliście ten kołowrotek to w jakim celu jeden z was pyta co wam się złożyło ?:)

(2013/08/26 20:59)

tiktak275

Nie wiedziałem że kolega założy posta:D Po drugie jak już znalazłem co to za model to głupio było nie napisać,szkoda żeby ktoś szukał jak już znalazłem:D. (2013/08/27 17:45)