Witam. Mam problem mianowicie jako iż jestem totalnym amatorem to nie potrzebuje jakiegoś super kołowrotka ale mam problem otóż mój kołowrotek (nawet nie wiem jaki, jakiś za 15zł z bazaru) nawija żyłkę w stożek. Co z tym zrobić? Próbowałem już ze zdjętą podkładką ale nadal to samo. A i jeszcze coś. Jaki kołowrotek moglibyście polecić do 50zł?
jak nawija stozej to tylko regulacja podkladkami jesli stozek jest szerszy do góry to dodaj podkladkę i do skutku az sie wyrówna jesli stozej jest szerszy na dole to ujmij podkładkę chyba ze cos się uszkodzilo .
DO 50zł jakis kolowrotek no to moze byc poroblem bo niestety tanie "koilowrotki" to złomy chyba ze ktoz potrzebuje sprzęt na 2 dni w roku to jakikolwiek za 50zł da rade . (2013/07/01 15:35)
Wyrzuć to g*wno za 15 zł bo tylko będzież się denerwował przez ten szmelc.Za 50 zł też nie dostaniesz dobrego kołowrotka ale przynajmniej nie na psuje Ci tyle nerwów co ten którym łowisz obecnie, i będziesz miał trochę większy komfort łowienia. Ja za 52zł kupiłem (i łowię nim tymczasowo) Marion MT200 od Jaxona. (2013/07/01 17:09)
Witaj Z tym nawijaniem żyłki to nic nie poradzę , ale za to kołowrotek polecę , a mianowicie Dragon Quattro , godny uwagi jak za takie małe pieniądze . ja swojego kupiłem za 52 pln do spławika , ale myśle że nada sie do innych metod . pozdrawiam . (2013/07/01 17:55)
Z której strony nawija ci żyłki więcej? Jeśli z tyłu, to znaczy od strony kołowrotka to masz szpulę za bardzo wysuniętą do przodu. Musisz wtedy sprawdzić mocowanie szpuli. Możliwe że jak zdejmniesz szpulę to będą na rdzeniu podkładki. Usuń je i powinno się poprawić. Jeśli odwrotnie to musisz dodać podkładki. Przydała by się fota, wtedy byśmy wiedzieli jaki to kołowrotek. jaki ma kabłąk (bo czasami i on tak robi) itd... (2013/07/01 19:38)
Musisz rozkręcić go i tam będzie taka część prawdopodobnie pęknięta i będziesz musiał kupić nową też tak miałem ale już lepiej ci będzie go wyrzucić i kupić nowy (2013/07/01 20:55)