Kołowrotek do feedera, kołowrotek Robinson Maxim i

/ 4 odpowiedzi
Mam zamiar kupić sobie nowego feedera i nie mam pojęcia jaki kołowrotek będzie odpowiedni. Mam na oku dwa kołowrotki Robinson Maxim i Robinson Solaris. Który z nich będzie lepszy. Jeżeli wiecie coś na temat tych kołowrokówto piszcie, piszcie rownież o kołowrotkach jakich wy używacie do tej metody połowu. Z góry dzięki.
u?ytkownik6796

Proponuje poszukać tego tematu w archiwum tego forum,bo ten temat ostatnio był bardzo często poruszany. (2010/01/14 18:41)

piotr1233

dzisiaj na rynku jest duzo kolowrotkow do polowu na feedera 300 XE Serieskolowrotek uniwersalny mitchel xe series koszt 164zl 

Najnowsza linia kołowrotków Mitchella. Jest kontynuacją słynnej serii 300. Idealnie nawija żyłkę, bardzo lekka konstrukcja.

Szpulka zapasowa w komplecie. lub moze cos z serii cormoran 
Bull Fighter 5Ai

Kołowrotki z tylnym hamulcem i znakomitym wyposażeniem
Bull Fighter 5Ai z tylnym hamulcem to wyjątkowa pozycja w swojej klasie cenowej. Nie tylko zaprojektowany w naszym niemieckim oddziale design kołowrotka świadczy o jego niepowtarzalności. Niezwykła funkcjonalność i wysoki standard wyposażenia to cechy charakterystyczne tej serii. 

* 4 stalowe łożyska kulkowe
* blokada obrotów wstecznych Infinite
* precyzyjna regulacja tylnego hamulca
* sprężyna kabłąka o wydłużonej żywotności
* aluminiowa szpula do dalekich rzutów
* duża rolka prowadząca z systemem antyskręceniowym
* Nylon/ABS zapasowa szpula
* aluminiowa korbka
* ergonomiczny uchwyt korbki
* mocny kabłąk
(2010/01/15 15:13)

u?ytkownik13410

No co do Mitchella to nie był bym przekonany. Brat dostał takowy pod choinkę no i niestety chociażby to jak wygląda na zdjęciach a w rzeczywistości to spora różnica. Mniej więcej w tym samym czasie nabyłem shimano catane 4000fa i chodzi oraz wygląda znacznie solidniej. W tej chwili nie mogę nic więcej powiedzieć o mitchellu.
Catane 4000 nabyłem właśnie z myślą o feederku 345 cm/80 g. Do tego kijka pasuje bardzo dobrze, nieźle wyważa kij i chodzi dość płynnie. Wiadomo, że nie powiem jak tam z wytrzymałością ale czytając komentarze o tym kręciołku to jestem spokojny ;) Do tego mam jeszcze żywcowo-gruntową-karpiówkę 360cm/ 100g która jest uzbrojona w kołowrotek rhino rs-x 550. Ten kołowrotek przeżył już 2 sezony. Ze mną jeden. Poprzedni właściciel kupił go w momencie gdy wybierał się do Norwegii na ryby. Wędkował z nim na lekkie pilkery, potem ja latałem troszkę z żywcem, troszkę z koszyczkiem i wszystko okej :) Cena jaka znajduje się na opakowaniu od niego to 220 zł, teraz można dostać za 175 zł. No i zamierzam zabrać go na dorsze jeśli będę miał okazję w tym roku w ten sposób powędkować.
Choć jeśli miałbym szukać kołowrotka tylko i wyłącznie do feedera przyjrzałbym się kołowrotkom z wolnym biegiem... (dużo pozytywnych opinii słyszałem o kołowrotkach firmy SPRO) ;)

Pozdrawiam (2010/01/15 17:34)

Boberto

http://forum.wedkuje.pl/post/kolowrotek-pod-feeder/62615/0

pozdrawiam. (2010/01/15 18:05)