Witam kolegów po kiju :)
Jak wiemy zbliża się sezon na pstrągi (w niektórych rejonach już się zaczął ), a mam pewne kłopoty ze złożeniem sprzętu na ten rok. Chodzi mi głównie o kołowrotek . Mam na oku dwie firmy oraz ich modele a są to :
-Penn Battle 3000
-SPRO Red Arc 10300
-Dragon Fishmaker FD1130i
Chciałbym zaczerpnąć Waszych opinii na temat tych kołowrotków . Dodam, że będą one najprawdopodobniej współpracować z kijkiem Savage Gear Parabellum 3-16 gram (lub 7-21 g.)
Łowię na górskich rzekach takich jak Poprad czy Dunajec . Oczywiście jeśli macie inne sprawdzone model do powiedzmy 400 zł to również byłbym wdzięczny o ich opis . Również jeśli chodzi o kijki to jeśli możecie podpowiedzieć :)
Z góry dziękuje za pomoc .
Pozdrawiam Karol :)
ZanderHunter a posiadasz ten kręcioł ? :)
Polecam tu znajdziesz mini opis z młynka Penn . Decyzję o kupnie której firmy i jakiego młynka niestety musisz podjąć samodzielnie. Pozdrawiam
(2013/01/13 14:11)Zauber 3000-dwa sezony wszystko perfekt .Spro Blue ARC 9400-pięć miesięcy szumy trzaski czuć przekładnie-jednym słowem tragedia.Penna nieposiadam ale planuje zakup na ten sezon.Jedyne co mnie blokuje przed jego kupnem ,to podobniesz niezbyt rówmo nawija żyłke.
Zauber 3000-dwa sezony wszystko perfekt .Spro Blue ARC 9400-pięć miesięcy szumy trzaski czuć przekładnie-jednym słowem tragedia.Penna nieposiadam ale planuje zakup na ten sezon.Jedyne co mnie blokuje przed jego kupnem ,to podobniesz niezbyt rówmo nawija żyłke.
Nie do uwierzenia ,ale u mnie jest odwrotnie Blue ARC 9400 mam dwie sztuki i chodzą pięć lat bez zarzutu ,więc w tamtym roku kupiłem następne dwa ,jestem mega zadowolony .Zaubera 4000 kupiłem w 2011 wrzesień i już w listopadzie zaczął szumieć i jestem nie zadowolony .
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.