Spro Aggressive Pro LCS 740 Daiwa Regal-X BR 4000 Spro Freeliner xb 830 |
Witam
Rozpoczynam przygodę z karpiami. Zakupiłem wędka tak jak w temacie. Teraz chciałbym do niej dokupić kołowrotek maksymalnie do kwoty 250 zł. Coś z wolnym biegiem solidnego żeby się nie rozsypało:) Wędkuję z brzegu na stawach. Mam tylko tą jedną wędke bo rozpoczynam dopiero przygodę z karpiami. Czy możecie mi polecić jakiś dobry młynek???
Pozdrawiam serdecznie
Łukasz
Okuma Power Liner 860 o ten mi sie podoba fajny młynek ale chyba strasznie ciężki prawda?
Okuma Power Liner 860 o ten mi sie podoba fajny młynek ale chyba strasznie ciężki prawda?
Dziękuje Wam za pomoc padło na Okume power liner 860 zobaczymy jak już ją dostanę wypowiem się na jej temat.
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuje. Kołowrotek już do mnie idzie z tego sklepu za 249 zł. A co sądzicie wogóle o tej wędce co ja zamówiłem Konger Carbonmaxx Carp 360/100? Co jeszcze powinienem kupić aby rozpocząć zasiadke na karpie. Ten mój avatar to fotka z pierwszej wyprawy typowo na karpia. I chyba się zaraziłem troche tym wędkowanie bo mi się spodobało. Cenne wskazówki mile widziane:)
Pozdrawiam
głownie łowie na kulki proteinowe ,czasem na pellet lub kukurydze (metoda włosowa) polecam:),nie ma lepszej metody na średnie i duże karpie . co do wędki polecam daiwa black widow to dobra,mocna wedka w niskiej cenie . (2012/09/21 19:06)
Oki mata wiem żeby rybce się nic nie stało. ale klipsy igły i wiertła:) to już gorzej. Haczyki do kulek proteinowych chyba tylko z włosem (nigdy nie wędkowałem na kulkę proteinową) Za pierwszym razem złapałem dwa karpie po 6kg na ciasto truskawkowe na feeder:) stąd moje zakupy by chociaż jedną karpiówkę mieć jako taką. Zakupiłem również sygnalizator elektroniczny. Kolego sliwa80 a jakie wędziska polecasz? I na co łapiesz duże karpiki:)
Fajna ta wędka no cóż ja już tego kongera pomęczę, następna w kolejce będzie ta Daiwa. Fajna cena za tą wędkę szkoda że się wcześniej nie poradziłem. A haczyki na metodę włosową ? Które ewentualnie warto kupować:)? I jakie zanęty:)? Chyba w niedziele spakuje wędki i pojadę na staw szkoda że jeszcze na kołowrotkach spiningowych bo okuma dopiero w poniedziałek bedzie wysłana.