Zaloguj się do konta

Kołowrotek Shakespeare wady gdzie kupić

utworzono: 2012/09/10 18:53
manfel1409

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał styczność z kołowrotkami firmy shakespeare(czy mają jakieś wady, jakie mają "bebechy") i gdzie mozna je kupić(jeśli mozna to niech ktoś poda link ze sklepem który sprzedaje te kołowrotki). Chcę opini tych kołowrotków bo jeszcze niedawno bo do 2010r miałem kołowrotek tej firmy z lat 80-tych i był nie do zajechania, a łowilem nim na rózne metody od spławika po cięzki spinning,ale dałem go w prezencie mojemu bratankowi bo nie miałem czasu jeździc na ryby.Teraz mam na to czas i mile wspominam ten kołowrotek a przeciez nie odbiore mu go bo "kto daje i odbiera ten ... ". Teraz chce łowic tylko i wyłącznie na spinning lekkimi i średnimi przynętami typu gumy i blaszki od 1g do 20g głównie okonie i szczupaki. Mam juz okoniówke mikado sensual fast sensi spin 270 do 13g, podczepiona pod młynek mikado nemesis 2006fd i razem świetnie współpracują od 2lat ale przyszedł czas na cos mocniejszego i jak na razie poluje na kijka Jaxon XT-PRO fast tip spin 270 5-25g i właśnie do tego kołowrotek firmy shakespeare ale mam problem ze znalezieniem go do spina na necie, są tylko match'ówki. Znalazłem takiego Shakespeare Pflueger medalist(lub president) fd 2060 ale nie umiem go znaleźć w polsce. Jeśli ktos zna sklep w którym sprzedają takie kołowrotki to proszę dajcie znać. Z góry dziekuje za odpowiedź. Pozdr. manfel. [2012-09-10 18:53]

bednar14

Witam mogę ci polecić takiego szekspira jak w linku. Bardzo dobry kołowrotek tata używa do łowienia sandaczy przy spiningu 8-28 i świetnie się sprawdza.

http://allegro.pl/kolowrotek-mach-2-xt-fd-040-shakespeare-1189128-a-i2600465162.html
[2012-09-10 19:33]

manfel1409

Dzięki wielkie. Znalazłem tez takie cos  http://www.ceneo.pl/5064906s?toSpec  ale nie jest dostepny w polsce, a szkoda :( . Mam zamiar jeździc na łódź na jezioro turawskie woj. opolskie, są tam okonie, szczupaki, sandacze i cos jeszcze. kolega tam jeździ i bardzo chwali te łowisko, ma swoją miejscówke w której okonie na koguty biorą jak wściekłe. Ostatnio wyholował 83cm sandała. [2012-09-10 20:55]

brim130

Witam.moge powiedziec jedno ze wedki shakespeare sa bardzo ale to bardzo mocne mam dwie wedki MACH 3XT jedna 420 a druga 450 oras feeder 330 naprawde wyciagaly mega duze ryby,  takie jak karpie 8kg, duze leszcze oraz karasie. Te wedki zakupilem w wielkiej brytani, kto ma te wedki ten wie ze sa naprawde super i  godne polecenia.  [2012-10-31 21:30]