Kołowrotek dla chłopaka- prezent

/ 16 odpowiedzi
Czesc w domu mam zapalonego wedkarza który w tym roku chcialby zacząć łowić karpie :) niedługo ma urodziny a ja jestem zielona w tym temacie... chcialabym mu kupic kołowrotek - ale jaki...? budżet ok 200 zł 
uklej

CORMORAN ANTERA - BR 6000 5Pif ? 
Mistrall Carp X4 Power 600
MIKADO SPLENDID 990 ,9 łożysk

(2012/03/13 10:45)

Apacz1986

Witaj
Z tym budżetem to już coś fajnego znajdziesz. Ja proponuje Ci takie:

1.http://allegro.pl/spro-super-long-cast-pro-460-dla-wymagajacych-i2120792655.html Co prawda nie ma wolnego biegu ale chłopak będzie zadowolony.

2. http://allegro.pl/kolowrotek-okuma-travertine-baitfeeder-65-i2149872029.html Jedne z najlepszych karpiówek w tym przedziale cenowym z resztą samo 5 lat gwarancji mówi za siebie.

W każdym razie kup coś dobrej firmy czyli: Spro, Okuma, Shimano, Abu, Daiwa (2012/03/13 10:48)

wedkarz

Ja bym radził iść prosto do wędkarskiego i opowiedzieć sprzedawcy czego szukamy i napewno nam pomoże i sprzęt pewniejszy ; ) (2012/03/13 10:57)

twisterek

oj sprzedawcy nie raz lubia wala wcisnac tak ze lepiej miec jakas wiedze w tym temacie, tu na forum dostaniesz dobre rady, i nimi sie sugeruj pozdrawiam moze moja dziewczyna cos mi kupi ale watpie bo zazdrosna o wedkowanie jest jak holera ;) (2012/03/13 11:30)

uklej

haha ja tez jestem zazdrosna i to bardzo :) dziekuje napewno skorzystam z rad :) :* (2012/03/13 12:04)

tomeksz2607

Popieram kolege Apacz, okuma trb 55 lub 65. Sam używam madelu 45 od dwóch lat i puki co nic się z nim nie dzieje złego. Ja z takiego prezentu na pewno bym był zadowolony. (2012/03/13 13:11)

JOPEK1971

haha ja tez jestem zazdrosna i to bardzo :) dziekuje napewno skorzystam z rad :) :*
Dziwne,większośc kobitek zazdrosna jest,nie wiem dlaczego,przecież faceci na rybach innych pań nie spotykają,ewentualnie zarośniętego moczykija w gumofilcach,ględzącego o tym jak brały w minionym tygodniu ;-) (2012/03/13 13:26)

Lopez

Dodam tylko taki przerywnik do poważnej dyskusji.

Mąż co weekend wyjeżdżał na rybki. Po kilku latach wędkowania żona postanowiła zrobić mu prezent urodzinowy, kupiła mu swietny kołowrotek. Wraca mąż do domu otwiera pudełko wyciąga prezent i pyta się żony co to jest?

Pozdrawiam Lopez

(2012/03/13 13:33)

korektor98

oj sprzedawcy nie raz lubia wala wcisnac 

Prawda, kiedyś sprzedawczyni w wędkarskim chciała mi wcisnąć jakiś bubel prosto z Chin, to jak jej zacząłem robić wykład jaki kołowrotek potrzebuje (różne technologiczne ciekawostki) to szczena z braku wiedzy jej opadła na podłogę ;) Szkoda, że aparatu nie miałem to by było się z czego śmiać na lata.A wracając do tematu, tak jak koledzy pisali wyżej tą Okume bym polecił. W tej cenie chyba się nie znajdzie nic z porównywalną ofertą. (2012/03/13 13:56)

JOPEK1971

Dodam tylko taki przerywnik do poważnej dyskusji.

Mąż co weekend wyjeżdżał na rybki. Po kilku latach wędkowania żona postanowiła zrobić mu prezent urodzinowy, kupiła mu swietny kołowrotek. Wraca mąż do domu otwiera pudełko wyciąga prezent i pyta się żony co to jest?

Pozdrawiam Lopez

Ha ha ha,dobre,musiałem wycierac monitor,troszkę mi się parskło ;-)
Również pozdrawiam. (2012/03/13 14:11)

xertion

Jezeli maz lubi lowic karpie to napewno bedzie zadowolony z takiego cuda jak Okuma Travertine 55. Chyba nie ma lepszego kolowrotka w tej kategorii cenowej:) (2012/03/13 15:29)

dealer081

haha ja tez jestem zazdrosna i to bardzo :) dziekuje napewno skorzystam z rad :) :*
Dziwne,większośc kobitek zazdrosna jest,nie wiem dlaczego,przecież faceci na rybach innych pań nie spotykają,ewentualnie zarośniętego moczykija w gumofilcach,ględzącego o tym jak brały w minionym tygodniu ;-)

i tu sie z kolega nie zgodze bo ja moja pania poznalem wlasnie na rybach ;-) (2012/03/13 16:11)

tstaros

Ostatnio słyszałem opinię, że kobieta potrafi być bardziej zazdrosna o hobby niż o inną kobietę...

A wracając do prezentu, też mogę polecić Okumę, bardzo fajny młynek. I jak pójdziesz do sklepu to nie ulegaj namowom sprzedawcy na kupno tańszego i "sto razy lepszego" młynka typu Konger czy Mistrall. Pozdro

(2012/03/15 19:39)

Paczosek

widze ze cena rozchodzi się o 200 zł, ale ja bym dołozył 50 zł jeszcze i kupił shimano baitrunner st  na karpie nie ma nic lepszego pozdrawiam (2012/03/15 21:21)