Ilość łożysk nie ma żadnego przełożenia na tzw. "żywotność" kołowrotka. Tani kręciołek i rzadko używany trochę popracuje. Jeżeli chciałbyś być nad wodą w miarę często i za każdym razem przekręcisz kilkanaście kilometrów linki to radzę zaoszczędzić małe co nieco i kupić coś lepszego.
Witam
Używam SHIMANO CATANA 1000 FB
Kosztuje ok 110-130zł.Na Allegro.Są też jego większe wersje.
1000 FB jest akurat najmniejszym.Ale mi wystarcza.Stosuję żyłke 0,20,wchodzi na niego 140
m.Waży tylko 220g.
Spisuje się doskonale i pracuję cicho.
(2011/10/27 09:40)Witojcie!http://allegro.pl/kolowrotek-york-sea-game-5000-6-lozysk-na-kuter-i1891874359.html
mam zamiar skompletowac "ciezka spinigowke" z przeznaczeniem na wislanego sandacza i sczupaka praz w lato na "nocnego' suma.
Wedzisko jakies spiningowe cw w przedzizale 100-200g g i potrzebuje dobrego -tzn. solidnego kolowrotka. Myslalem nad jakims multilikatorem (ze wzgledu na solidne stalowo-grafitowe szpule) jednak bedzie mi potrzebny kolowrotek na ktory mozna nawianac 200-250 metrow wiec co radzicie?
Czy sprawdza sie kolowrtki morskie?
np. ten:
Witojcie!
mam zamiar skompletowac "ciezka spinigowke" z przeznaczeniem na wislanego sandacza i sczupaka praz w lato na "nocnego' suma.
Wedzisko jakies spiningowe cw w przedzizale 100-200g g i potrzebuje dobrego -tzn. solidnego kolowrotka. Myslalem nad jakims multilikatorem (ze wzgledu na solidne stalowo-grafitowe szpule) jednak bedzie mi potrzebny kolowrotek na ktory mozna nawianac 200-250 metrow wiec co radzicie?
Panowie trzeba powiedziec wprost do 100złotych nie kupi się dobrego kręcioła pod spining i tyle.
(2012/08/14 19:28)