Kołowrotek Shimano Catana FD 3000 czy Mistrall Amu

/ 2 odpowiedzi
Witam
W najbliższym czasie wybieram się na kilka dni na ryby, mój kołowrotek przy spinningu się zepsuł. Kwota jaką dysponuję to max.150zł większa nie wchodzi w grę. Zastanawiam się nad zakupem jednego z kołowrotków które w tytule. Czy możecie mi doradzić, który z nich wybrać? W tej chwili bardziej przychylam się do mistralla jest zrobiony z metalu i ma 2x szpule z aluminium, ale niepokoi mnie ilość łożysk 9+1- trochę dużo jak na tą cenę kołowrotka. Chciałbym poznać Wasze opinie przede wszystkim o mistrallu, ponieważ o catanie przeczytałem ich dość sporo. Z góry dziękuję za pomoc. Proszę nie pisać, abym dołożył trochę i kupił coś droższego ponieważ jest to w chwili obecniej niemożliwe, a potrzebuję w miarę szybko kołowrotek.
Pozdrawiam
Gary85

Co do Mistralla , to osobiście posiadam moder Space Master 1000 .Posidam go już 3 lata i wszystko chodzi jak w szwajcarskim zegarku . Co do ilosci łożysk to zobacz sobie ile ma Shimano Stradic a ile kosztuje , wiec mysle że ilość łożysk nie ma  nic do ceny ....Pozdrawiam (2011/06/27 11:57)

konrad_leo

kręciołki mistrall-a są konkretne, dobrze wykonane i solidne - nie jakaś tania chińszczyzna.

przy spiningu mam coś takowego: http://nurcenter.pl/mistrall-m-29.html i nie chcę już innego kręciołka do tej metody.

A przy karpiówkach inne modele mistrall-a też spełniają w 100% moje oczekiwania.

PDK

(2011/06/27 12:00)