Kołowrotek do feedera doradźcie proszę.
utworzono: 2011/06/09 15:36
Witam mam zamiar zakupić w najbliższym czasie któryś z tych kołowrotków jeżeli używacie któregoś z nich to prosił bym o ocenę tego kołowrotka.Jak narazie najbardziej przypasował mi dragon ale może jeszcze zmienię zdanie.A może macie jakieś propozycje?Cena do max 100zł.
http://allegro.pl/kolowrotek-dragon-express-pro-rd-730it-okazja-i1636289765.html
http://allegro.pl/dragon-kolowrotek-express-pro-rd-530it-i1634678990.html
http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-alivio-2500-rb-gwar-gratis-i1638433266.html
http://allegro.pl/kolowrotek-cormoran-corcast-spin-4pi-2000-gratis-i1650914349.html
http://allegro.pl/kolowrotek-mistrall-amundson-rd-20-7-1-lozysk-i1637838950.html
[2011-06-09 15:36]
Cormorana wedlug mnie to najepsza oferta dla ciebie jak do 100zl
sam do feederka mam cormorana i bardzo jestem z niego zadowolony:) tylko ze ja bym poszukal modelu o wiekszej szpuli, pozatym bedziesz mugl go uzywac takze do spina :)
[2011-06-09 16:00]
co do spzuli to widze ze maja tez w ofercje 3000 take ja bym ten polecal jest rroszke drozy ale bedzie ok
[2011-06-09 16:01]
http://allegro.pl/cormoran-corcast-spinn-4pi-2500-wyprzedaz-i1609184280.html alebo ten jak ci zalerzy na kasie
[2011-06-09 16:02]
Cormorana wedlug mnie to najepsza oferta dla ciebie jak do 100zl
sam do feederka mam cormorana i bardzo jestem z niego zadowolony:) tylko ze ja bym poszukal modelu o wiekszej szpuli, pozatym bedziesz mugl go uzywac takze do spina :)
taka szpula jak tam jest mi wystarczy 180/25 mm ja i tak nie mam zamiaru kupować go przez internet tylko podałem wam nazwy tych modeli akurat z aukcjami z allegro a jaką wielkość kupię to będzie od tego zależało jaka będzie w sklepie ale nadal jestem za dragonem ponieważ ma on 5 lat gwarancji ale może zmienię zdanie zobaczymy
[2011-06-09 16:36]
ja dosyć dużo i intensywnie używam różnych kołowrotków także dragon ale jak bym ci miał doradzać to lepszym i zdecydowanie trwalszym kołowrotkiem był by koł firmy okuma to są jedne z trwalszych kołowrotków jak by porównać cenowo to takie shimano lub daiwa nawet nie ma co startować ,zwłaszcza godny polecenia i z 5 letnią gwarancją jest okuma travertine pięknie i miękko pracuje bardzo mocny dołożysz 20 lub 30 zł i masz idealny koł za 140 zł z wolnym biegiem
[2011-06-09 16:58]
ja dosyć dużo i intensywnie używam różnych kołowrotków także dragon ale jak bym ci miał doradzać to lepszym i zdecydowanie trwalszym kołowrotkiem był by koł firmy okuma to są jedne z trwalszych kołowrotków jak by porównać cenowo to takie shimano lub daiwa nawet nie ma co startować ,zwłaszcza godny polecenia i z 5 letnią gwarancją jest okuma travertine pięknie i miękko pracuje bardzo mocny dołożysz 20 lub 30 zł i masz idealny koł za 140 zł z wolnym biegiem
coś takiego ale do federa to racze wielkość 35 lub 40 http://allegro.pl/okuma-travertine-trb-45-gratis-metr-jaxon-rybkowo-i1656404382.html
[2011-06-09 17:22]
Podzielam zdanie kolegi Bertholda. Mam Okumke Travertine... bardzo mocny kołowrotek leciutki świetnie pracuje.
[2011-06-09 17:27]
godny polecenia i z 5 letnią gwarancją jest okuma travertine pięknie i miękko pracuje bardzo mocny dołożysz 20 lub 30 zł i masz idealny koł za 140 zł z wolnym biegiem
Posiadam 2 kołowrotki okuma lexan pro również z wolnym biegiem i jestem z nich zadowolony wiem że kołowrotki okuma są niezłe ale teraz nie poszukuję kołowrotka z wolnym biegiem tylko szukam kręcioła do federa z tylnym hamulcem a jeżeli miał bym kupić kołowrotek do 140zł to raczej był by to SHIMANO CATANA.
[2011-06-09 20:31]
też polecam Okume Travertine Baitfeeder. Zerknij sobie kolego też na młynek Spro DragMaster X-Class-super kołowrotki. Model 850 katuje już chyba z czwarty sezon przy ciężkim łowieniu i kołowrotek daje radę, no i na ten sezon kupiłem drugi taki kołowrotek tylko model 830 do lżejszego feedera. [2011-06-09 22:27]
Nie napisałeś gdzie i co będziesz łowił tym feederem. Łowiąc w rzece nigdy nie wiadomo co będzie przyłowem, każdy spacer w krzaczki, bez wolnego biegu to ryzyko. Może ktoś z kolegów gonił feedera po wodzie, więc wie o czym pisze. [2011-06-10 00:22]
Nie napisałeś gdzie i co będziesz łowił tym feederem. Łowiąc w rzece nigdy nie wiadomo co będzie przyłowem, każdy spacer w krzaczki, bez wolnego biegu to ryzyko. Może ktoś z kolegów gonił feedera po wodzie, więc wie o czym pisze.
Osobiście miałem taką przygodę, w jednej chwili wędka znalazła się w wodzie, ale na szczęście udało się ją dorwać, ryby niestety już nie było:)
Co do tematu, to dodam jeszcze tyle, żebyś zwrócił kolego uwagę na ciężar młynka.
Im będzie on lżejszy, tym większą będziesz miał przyjemność z łowienia:)
Mam dwa feedery, na jednym jest mały, leciutki kołowrotek i uwielbiam na niego łowić, jego lekkość powoduje, że łowienie (holowanie) staje się o wiele przyjemniejsze:)
Natomiast na drugim kijku mam duży, ciężki kołowrotek i jego spory ciężar powoduje, że czerpię na tym zestawie mniej przyjemności z łowienia.
Moim zdaniem kołowrotek trzeba wziąć do ręki dlatego powiedz sprzedawcy żeby ci go pokazał. Zakręć nim kilka razy i sprawdź jak działa kabłąk. Najważniejsze jest to żeby dobrze leżał ci w ręce.
Pozdro.
[2011-06-10 09:37]
Olej te wszystkie młynki i kup do feedra okumę travertine 45 - REWELACJA !!!!! Mam 4 TRAVERTINY 40,45, 2 X 55. I już nie kupie kołowrotka innej firmy.
[2011-06-10 10:23]
Mam dwa feedery, na jednym jest mały, leciutki kołowrotek i uwielbiam na niego łowić, jego lekkość powoduje, że łowienie (holowanie) staje się o wiele przyjemniejsze:)
Niesamowita to przyjemność gdy przy każdym braniu dużej ryby dolnik kija odrywa się od ziemi i branie jest puste.Przerabiałem to w czasach swoich początków.Kołowrotek do feedera szczególnie od 120 g w górę to ma być kołowrotek nie zabaweczka.Szczególnie że tych kijów używam (może robię błąd) do łowienia ryb nie rybek.
Moje zestawy to kije po 3,9 m lub 4,2 m ważące około 300 g do nich kołowrotki po 480 g.Mam takich zastawów sporo i się sprawdzają.
[2011-06-10 10:42]
Moim zdaniem kołowrotek trzeba wziąć do ręki dlatego powiedz sprzedawcy żeby ci go pokazał. Zakręć nim kilka razy i sprawdź jak działa kabłąk. Najważniejsze jest to żeby dobrze leżał ci w ręce.
Pozdro.
No wiesz kolego mogłeś sobie darować swój wpisy choć mam 16 lat to nie jestem amatorem i nie kupię kołowrotka w ciemno.Wiem jak go sprawdzić.
[2011-06-10 14:20]
Również miałem taką przygodę że wielki karp zwinął mi wędkę z podpórek i z przynętą przypłyną do brzegu ale za późno się zorientowałem a z resztą i tak miałem wtedy zbyt delikatny zestaw......ale nie szukam teraz kręcioła z wolnym biegiem a jeszcze co do tej okumy co wyżej panowie polecają to pojadę do sklepu ją obejrzeć bo widzę że kołowrotek może być warty uwagi.
Osobiście miałem taką przygodę, w jednej chwili wędka znalazła się w wodzie, ale na szczęście udało się ją dorwać, ryby niestety już nie było:)
[2011-06-10 14:25]
no to przecież tak samo masz okumy travertne bez wolnego biego to w czym jeszcze masz problem ,,coś tam ktoś napomykał o shimano ja z mojej strony odradzam one są naprawdę gorsze tak to jest poprostu
[2011-06-10 19:52]
,,coś tam ktoś napomykał o shimano ja z mojej strony odradzam one są naprawdę gorsze tak to jest poprostu
No właśnie to jest tylko twoje zdanie a co do firmy shimano to jej ufam.Jutro może pojadę do wędkarskiego i się zdecyduje co kupić.
[2011-06-10 20:14]
Wczoraj kupiłem kołowrotek jest to Dragon Express Pro RD535iT na 5 łożyskach po małym rabacie kupiłem go za 90zł w weekend będę go testował.
[2011-06-16 09:47]
Ja mam taki kolowrotek.Spisuje się bardzo dobrze.Zadnych reklamacji.http://allegro.pl/nowosc-team-konger-pro-carp-960-9lozysk-i1670610905.html
[2011-06-25 07:50]
Niesamowita to przyjemność gdy przy każdym braniu dużej ryby dolnik kija odrywa się od ziemi i branie jest puste.Przerabiałem to w czasach swoich początków.Kołowrotek do feedera szczególnie od 120 g w górę to ma być kołowrotek nie zabaweczka.Szczególnie że tych kijów używam (może robię błąd) do łowienia ryb nie rybek.
Moje zestawy to kije po 3,9 m lub 4,2 m ważące około 300 g do nich kołowrotki po 480 g.Mam takich zastawów sporo i się sprawdzają.
Takie brania mam dosyć często (na obu kijach, na jednym jest lekki kołowrotek, poniżej 300 g, natomiast na drugim jest on ciężki, waży ok. 480 g), są to najczęściej klenie i leszcze, ale potrafiły mi tak brać też jazie, a nawet certa.
Natomiast co do pustych brań, to nie ma mowy o czymś takim, w 99% przypadkach, ryba po takim braniu jest zapięta:)
[2011-07-14 15:26]
Fajnie, a jak weźmie brzana 60 cm + ,to jest zapięta?
Czy machamy kijowi na pożegnanie?
[2011-07-14 15:46]