Kołowrotek do feederka-porady,propozycje

/ 10 odpowiedzi / 2 zdjęć
Witam mam problem nie wiem jaki kołowrotek kupić do feedera. Bardzo proszę o jakieś rady.  
mlotek2222

Witam napisz kolego jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zakup nowego sprzętu, gdzie bendziesz wedkował (rzeka, jezioro, zalew) i na jakie rybki sie nastawiasz.Pozdrawiam (2011/01/26 18:44)

łysy wąż

Wielu moich znajomych używa kręciołki Dragon Maxima z wolnym biegiem. Rozsądna cena i dość trwałe. Ja osobiście nie używałem, znam tylko opinie znajomych. Są pozytywne ;-) (2011/01/26 20:21)

hapten

Tak sie składa, że ja mam 2 kolowrotki dragon maxima w wolnym biegiem na swoich dwóch feederkach i jestem zadowolony. Ładnie nawija zyłkę, cichy i ladnie sie prtezentuje. Wolny bieg tez chodzi bardzo płynnkie i mnie nie zawiódł. Mam je pierwszy sezon wiec o wytrzymałosci duzo nie moge napisac, ale po pierwszym sezonie nic sie nie stało. cena około 150 zł. (2011/01/26 21:11)

Rocky27pl

Witam ja bym ci kolego polecił coś takiego CORMORAN CORMAXX BR 5A 3500 link http://allegro.pl/cormoran-cormaxx-br-5a-3500-tanio-sklepharpun-i1425017566.html kolega ma i nie narzeka a ja używam Konger Primax  Magic Carp 630 link http://allegro.pl/konger-primax-magic-carp-630-wyprzedaz-haczyki-i1410867416.html świetny ma hamulec polecam osobiście (2011/01/26 21:24)

mlotek2222

Kolego Hapten mógł byś napisać jakim obciązeniem wedkujesz i  gdzie (rzeka,jezioro) jak długo używasz tych kołowrotków.Pozdrawiam i z góry dziękuje (2011/01/27 09:12)

hapten

Zaznaczyłem w wcześniejszej wypowiedzi ze używałem ich pierwszy sezon:) wedkuje nimi na wodzie płynącej - Wisła  z obciążeniem (koszyk) nawet 120 gram, jak i na wodach stojących z koszyczkiem 25- 30 gram. i nie miałem z nimi problemu. teraz na jesień łowiłem nimi Karpie na Wiśle z koszyczkiem 100 gramowym i najwiekszy miał 5 kg. i bez problemu.  pozdrawiam. (2011/02/06 19:44)

Kicek999

spro hardliner pro lcs posiadam polecam używam na wiśle dociężkich zestawów chodzi wzorowo (2011/02/06 21:07)

rufi26

tak jak juz wczesniej paru kolegow napisalo ,  wazne jest jakimi ciezarami bedziesz wedkowal , jezeli niebedziesz przekraczal jakichs 100g , to niemusisz se zabardzo zawracac glowy , wystarczy kazda dobra rolka do zestawu gruntowego ,ja uzywam w takim wypadku rolki firmy QUANTUM WRC 860 , ale jezeli chcesz uzywac feedera w wydaniu " HEAVY " to naturalnie rolka tez musi byc heavy , osobiscie polecal bym OKUME POWERLINER 865 , posiadam dwie takowe rolki na kijach CORMORAN SPECILAND 0-230g 3.9m extra heavy i BALZER MAGNA MAESTRO-BARBE SPEZIAL 280g 4.35m , i wyzucam bardzo czesto kosze o ciezarze 200g + zaneta !

W podsumawaniu dodam , ze dla mnie ( jezeli chodzi o rolke do feedera ) bardzo  wazne jest zeby takowa rolka miala duza plaska szpule ( mozna wtedy osiagna bardzo duze dystanse ), miala wolny bieg ( bo przy wedkowaniu w duzych rzekach o bardzo mocnym pradzie , plynaca galazka badz reklamowka z bierdronki moze wyrwac kija razem ze stojakiem ) no i trzecia bardzo wazna rzecz , zeby przelozenie takiej rolki niebylo wiekrze niz 4.5:1 (bo po kilkugodzinnym wedkowaniu z ciezkimi zestawami niebedzie zakwasow w rece ktora kreci korbka )

pozdrawiam (2011/02/06 22:09)