Hej ja mam młynek z firmy SPRO o nazwie nova 710 i jestem z niego póki co bardzo zadowolony. Brak luzów , ładnie nawija mi plecionke, cichy ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Myśle ze wybór bedzie trudny a jak znam życie wybierzesz ostatecznie całkiem inną marke:)
podaje link do stronki na której możesz o nim coś więcej przeczytać:
(2010/10/14 18:02)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Absolutnie nie polecam dragona-(na spina)
(2010/10/21 01:44)ja uzywam Kołowrotek Dragon Maxima HS Spinn FD1030i jestem strasznie zadowolony i moge polecic koszt około 190 zł ,,,, ma 10 łozysk chodzi plynnie i jest niezawodny a co naj wazniejsze ma przelozenie 1: 6,2 jeszcze raz polecam
witam, zastanawiam się, na jakiej podstawie formułowane są tak kategoryczne oceny: tylko ta firma, tylko ten kołowrotek! Innych nigdy!z całą rozciągłością się z tobą zgadzam a zwłaszcza jeśli chodzi o shimano bo naprawdę to dziadowstwo za wielką kasę ale do dobrych kołowrotków firm OKUMA można zaliczyć ,bardzo trwałe (2011/07/23 15:49)
Dyskusja dotyczy Dragona i Spro. Dragon ma w ofercie 3x tyle kołowrotków co Spro, a Spro też ma niemało. Jak u licha sprawdziliście te kołowrotki, że macie tak kategoryczną ocenę?!
Spro w Polsce ma dobre 2-3 kołowrotki, a Dragon ma bardzo dobrych kilkanaście, z tego co pamiętam są to: Maxima, Team Dragon, Eclipz, Rock, Alumina, Fishmaker, Trio, Destiny, Vs, Safina, Salina, Power Liner, Travertine. To są sprawdzone maszynki przygotowane pod różne metody i cieszą się uznaniem tych, którzy je kupili.
Jakim to sposobem malkontenci i krytycy Dragona błyskawicznie sprawdzili i porównali kilkanaście kołowrotków? Sam użytkuję kilka z tych wymienionych, nieobce są mi Spro, i stanowczo protestuję przed wprowadzaniem ludzi w błąd takimi jednoznacznymi i kategorycznymi opiniami. A muszę dodać, że przesiadłem się z Shimano, bo już miałem dość wysysania ze mnie kasy przez Shimano - te kołowrotki już nie są takim cudem, jak w latach, gdy miały słabą konkurencję z przyczyn polityczno-gospodarczych. Teraz rynek znormalniał i jest bardzo duży wybór dobrych kołowrotków, jak choćby te wymienione Dragona. Ta firma ma przynajmniej serwis na miejscu, w Polsce.