Witam,
ja również używam takich żyłem i są ok.
pozdrawiam
(2010/12/26 11:52)koloru czarnego
(2010/12/26 12:31)
Witam
Kolego cena żyłki to około 30 zł, żyłka firmy JVC Vulkan macz-feder 0,30 na szpuli 300m, kupisz w sklepie internetowym Raven Fishing, pozdrowienia.
(2010/12/26 18:47)Jak na lina to 30mm za gruba(2010/12/26 20:50)
a ta co poleciłeś dobra będzie na lina ??
Ja do żylek jaxona straciłem zaufanie, kupilem dwie szpulki 16 do spławika no i nie ciekawe.
Najlepsze żylki wg mnie na których się nie zawiodłem produkuje Mistrall, na jednym z kołowrotków mialem nawinieta własnie tej firmy (2 letnia) 0.25 i calą jesień na niej przełowiłem przy gruntówce , ani razu nie strzeliła(chyba ze konkretny zaczep) Byłem pełen podziwu, aż nie dowierzałem, ze mogła być tak dobra i nie stracic swoich właściwości. Przyszły sezon tylko na nich przełowie , bedę uzywał róznych grubości i zobaczymy jak sie bedą spisywały.
Pod koniec sezonu kupiłem trabuco 0.30 z myslą o zywcu, nie wiem czy trafiłem na jakąś podróbe bo na tym drucie nie idzie łowić.
Odnośnie tematu do gruntówki polecam zylke która najlepiej pasuje do koloru dna , brąz , zieleń.
(2010/12/27 17:35)Ja tylko raz trafiłem na naprawdę słabą żyłkę ta żyłka to tarantula nie pamiętam jakiej firmy ale jestem z niej bardzo nie zadowolony
Jaki kolor żyli jest najlepszy do połowu gruntowego ryb takich jak lin leszcz karp itp.. Przy okazji prosił bym o podanie cenny żyłki i modelu interesuje mnie 0.30/300m
z góry dzięki.