Kolor przynęty po zmroku
utworzono: 2012/10/17 11:42
Czy kolor przynęty po zapadnięciu zmroku ma znaczenie przy łowieniu sandaczy??aa i czy np jak mam włączoną latarkę to odstrasza to ryby ??
[2012-10-17 11:42]
Ja osobiście używam ciemnych kolorów przynęt, bo są bardziej widoczne nocą,a latarka na pewno nie ma negatywnego wpływu na wynik połowu lub straszenie ryb. [2012-10-19 22:41]
Ja osobiście używam ciemnych kolorów przynęt, bo są bardziej widoczne nocą,a latarka na pewno nie ma negatywnego wpływu na wynik połowu lub straszenie ryb.
Latarka z pewnością MA negatywny wpływ na wynik połowu i straszenie ryb, szczególnie sandaczy, które w ciemności widzą bardzo dobrze. Iluminacje świetlne możesz sobie robić w domu, ale nie nad wodą.
Ja w nocy łowię na pomarańczowe gumy najczęściej i na nie mam najlepsze wyniki, ewentualnie seledyn, czy coś innego z brokatem. [2012-10-19 23:05]
W nocy kolor gumy nie ma znaczenia bo go po prostu nie widać.Chyba że łowisz na gume świecącą w ciemności. Polecam reno killera firmy dragon w kolorze: GLOW. Miałem na nie bardzo dobre wyniki podczas gdy wszystkie inne przynęty zawodziły. [2012-10-19 23:30]
Ja osobiście używam ciemnych kolorów przynęt, bo są bardziej widoczne nocą,a latarka na pewno nie ma negatywnego wpływu na wynik połowu lub straszenie ryb.
Latarka z pewnością MA negatywny wpływ na wynik połowu i straszenie ryb, szczególnie sandaczy, które w ciemności widzą bardzo dobrze. Iluminacje świetlne możesz sobie robić w domu, ale nie nad wodą.
Ja w nocy łowię na pomarańczowe gumy najczęściej i na nie mam najlepsze wyniki, ewentualnie seledyn, czy coś innego z brokatem.
A co świecisz im po oczach. [2012-10-20 11:02]
Nie wiem ile sandaczy złowiłeś w życiu i jakie masz efekty w połowach nocnych, oświetlając sobie wodę światłem, ale jestem pewien, że bez światła efekty są lepsze.
Raptem dwa dni temu podszedł do mnie jakiś pseudo wędkarz i zaczął latarką świecić. Kiedy zwróciłem mu uwagę też twierdził, że nie ma to znaczenia. Po godzinie ja wracałem z kompletem, a on był bez brania.
Sandacz to nie gupik w akwarium...
[2012-10-20 11:12]