Koledzy co wiecie o Stawach w Talarze?
utworzono: 2010/04/10 11:11
Witam! Panowie co sądzicie o stawach w talarze. Wiem że to jest w okolicach ldzania, mniej więcej wiem jak dojechać ale na co się szykować?. Na jakie metody połowu ( wiem że tam są jakieś ograniczenia). Wiem także jest tam kilka stawów tylko nie wiem czy na wszystkich można łowić (jestem z Łódzkiego okręgu). Jutro może się tam wybiorę, zależy od kumpla... a raczej jego samochodu... Za każdą informację wielkie dzięki. [2010-04-10 11:11]
Stawy w Talarze należą do koła w Pabianicach. Żeby tam dojechać to z trasy na Łask należy skręcić w lewo w miejscowości Dobroń. Dalej jak droga prowadzi aż do samego młyna. Najpierw mija się wieś ldzań a potem jest Talar. Po przejechaniu mostu (pierwszego) na starorzeczu Grabi trzeba przejechać kawałek dalej aż do młyna. Dojeżdżając na miejsce mamy po lewo młyński staw przez który przepływa Grabia, dalej po tej samej stronie mamy tzw Montoprzem. na obu stawach wolno łowić na dwie wędki. Po prawej stronie są dwa stawy 9niegdyś tylko na zawody) gdzie wolno łowić na jedną wędkę. Co do ryby to praktycznie każda ryba. Na stawach po prawo dominuje karp. Metody połowu to spławik i na koszyczek. Na odcinkach rzeki przed i za stawami są pstrągi i lipienie oraz miętusy. To chyba tyle. [2010-04-10 22:52]
Witam!
Dzięki za informację, dzisiaj nie pojadę tam na rekonesans... tyle się dzieje w kraju... Ale za tydzień to już na pewno się tam zjawię zapolować na jakieś rybki. Jeszcze jedno pytanko czy na tych stawach po lewej też można na koszyczek czy tylko spławiki?
[2010-04-11 11:48]