Slawku. Te kurczczki sa niesamowite. Naprawde ladny pomysl. Ja jeszcze nie widzialem nigdzie na fotkach ,takich ladnych kogutkow. Zanosi sie ze z irkiem bedziecie wiedli prym , jezeli chodzi o KFC. Pozdrawiam i zycze nastepnych udanych pomyslow.
Slawku. Te kurczczki sa niesamowite. Naprawde ladny pomysl. Ja jeszcze nie widzialem nigdzie na fotkach ,takich ladnych kogutkow. Zanosi sie ze z irkiem bedziecie wiedli prym , jezeli chodzi o KFC. Pozdrawiam i zycze nastepnych udanych pomyslow.
Zgadzam się Robercie czasami zdarza się że uczeń przerasta mistrza:)))
P:)
Jak już temat się pojawił, to i ja zaprezentuję moją ostatnią serię kogucików:) Zacząłem kręcić tej zimy zachęcony efektami prób "pierzakami" późną jesienią na Zegrzu:) Ogólnie są to większe gramatury niż Iras na swoich kultowych już filmikach prezentuje, gdyż wymaga tego zbiornik zaporowy, jednak majówkę spędzam na mazurach i będą próby na lekkich główkach :) Czekam na paczkę z nowymi piórami itd. i będę starał się wrzucać w miarę na bieżąco kolejne nowo powstałe kuraki :) P.S Ładne koguciki wedkarz001:) Pozdrawiam.
A Sławek jak włoży tyle siebie w prowadzenie kurek co przy ich konstruowaniu, to sukces gwarantowany.:)
(2012/03/02 20:44)Moje kuraki niedawno ukręcone,niestetety na moih zaporowkach mozna stosowac koguty tylko o jednym ostrzu dlatego ukrecone na jigach;(
(2012/03/02 20:46)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Moje kuraki niedawno ukręcone,niestetety na moih zaporowkach mozna stosowac koguty tylko o jednym ostrzu dlatego ukrecone na jigach;(
A co komu kotwiczka przeszkadza to ja pojąć nie mogę...
(2012/03/02 21:00)Irku ja znalazłem sposób na pojedynczy haczyk.Jak nawiniesz na niego trochę nici no piórka sie nie obracają.A takie kogutki na jednym haku to też się przydadzą na przykład na radzyny bo tam to sam wiesz jak z zaczepami.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
panowie gdzie kupujecie piórka grizzly?
w jakim sklepie internetowym?ja stosuję genetyki
(2012/03/03 12:40)Moje kuraki niedawno ukręcone,niestetety na moih zaporowkach mozna stosowac koguty tylko o jednym ostrzu dlatego ukrecone na jigach;(
Podziwiam! Ja na jednym haku to mam problem bo piórka się okręcają i nigdy nie wychodzi tak jak chcę.A co komu kotwiczka przeszkadza to ja pojąć nie mogę...
----------------------------------------------------------------------
Problem wedkarzy na Ślasku wyglada tak, że Okreg Katowice wprowadził "...zakaz połowu na tzw"koguta" uzbrojonego w hak o więcej niż jednym ostrzu..." do tego zakaz obowiązuje jedynie na 2 zniornikach: Przeczyce i Kozłowa Gora.
Koguty przez tych ludzi z Okręgu K-ce uwazane są jako przynenty do szarpakowania i wybijania zebów sandaczom.
Budzi to śmiech i zazenowanie wśród wedkarzy z calej polski kiedy slysza i niedowierzaja w taki obsórd.
(2012/03/04 12:18)Moje kuraki niedawno ukręcone,niestetety na moih zaporowkach mozna stosowac koguty tylko o jednym ostrzu dlatego ukrecone na jigach;(
Podziwiam! Ja na jednym haku to mam problem bo piórka się okręcają i nigdy nie wychodzi tak jak chcę.A co komu kotwiczka przeszkadza to ja pojąć nie mogę...
----------------------------------------------------------------------Problem wedkarzy na Ślasku wyglada tak, że Okreg Katowice wprowadził "...zakaz połowu na tzw"koguta" uzbrojonego w hak o więcej niż jednym ostrzu..." do tego zakaz obowiązuje jedynie na 2 zniornikach: Przeczyce i Kozłowa Gora.Koguty przez tych ludzi z Okręgu K-ce uwazane są jako przynenty do szarpakowania i wybijania zebów sandaczom.Budzi to śmiech i zazenowanie wśród wedkarzy z calej polski kiedy slysza i niedowierzaja w taki obsórd.
Jeszcze trochę i będziemy musieli chodzić odpowiednio ubrani nad wodami :)Nie przejmujcie się koledzy... wedkarski spryt poradzi sobie nawet z takimi przepisami. ;)
(2012/03/04 16:38)
Wątek fajnie się rozwinął widzę :) Kurcze te raczki są wypasione, strasznie mi się podobają:) Iras powiedz, jak jest z ich pracą w wodzie, bo już się nimi posługujesz od jakiegoś czasu? Różnią się znacznie od normalnych kogucików? Bo czuję, że to okoniowe killery :)
Praca koguta to nasza robota, a nie piórek. Przynęta powinna wyglądać zachęcająco i swym zachowaniem prowokować ryby do ataku. Za pomocą wędziska nadajemy przynęcie odpowiedni ruch i to jest cała tajemnica skuteczności koguta.:)