imadło 25 zł bobinka 5zł i materiały są w miarę tanie kapka piór ok 8zł chenille 4zł mb wystarczy odlać kilka główek i produkcja gotowa. kogut w sklepie kosztuje około 9zł jeden wyjazd na rybki zostawisz 2 lub 3 w wodzie robiąc samemu zrobisz koguty pod siebie leprze jakościowo tzn łowniejsze (2013/02/05 20:42)
To zależy ile łowisz i jak często zrywasz koguty. Jak masz kilka kogutów i to Ci wystarczy na sezon to lepiej kupić. A jak często łowisz i trochę ich zrywasz to lepiej zainwestować i samemu krecić. Podstawowy zestaw do kręcenia to ok 120 zł a z tego nakrecisz trochę. Jak masz pytania to pisz do mnie pomogę. Pozdro. (2013/02/07 20:44)
Kolega pytał czy kupować czy sprzedawać. Jak masz sporo kasy a mało czasu - kupuj, jak jesteś bezrobotny - kręć i sprzedawaj. Powodzenia życzę. Sam wytwarzam koguty na własne potrzeby od ubiegłego roku. To część przygotowań wypraw wędkarskich i przygoda z wędkarstwem w domu, gdy np. jesteś chory. Zawsze wypróbowuję je na swoich wyprawach. Niestety, choć wyglądają pięknie, jeszcze nie udało mi się nic złowić na koguta, tym bardziej nie odważyłbym się ich sprzedawać. Gdy jednak już mi się uda... to będzie długa interesująca historia. (2013/02/08 09:56)