Kłusownictwo w internecie
utworzono: 2014/02/11 16:40
Znalazłem na fejsie profil wędkarza a właściwie kłusownika który chwali się wyszarpanymi sumami w styczniu. Przejrzyjcie dokładnie jego tablicę. Pod niektórymi fotami są potwierdzenia którego dokładnie dnia je złowił. Zastanawiam się czy może porobić scriny tych fotek i komentarzy i zgłosić je na policję. Może powinno zrobić to kilka lub kilkadziesiąt osób aby policja nie olała tematu.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002590242418
Piszcie czy ktoś tak zrobił i czy jest jakaś reakcja policji bo przecież tak nie może być!!! [2014-02-11 16:40]
Widziałem tego pajaca już parę razy, już ktoś go podał na policję zgłosił do PSR ale podobno nic to nie dało..
[2014-02-11 16:54]
To znaczy że co nie ma na takiego siły? Przecież popełnił przestępstwo a dowody leżą jak na tacy i nic nie da się zrobić? [2014-02-11 17:00]
A co miało dać zgłoszenie?
Zgłoszenie dało by coś gdyby został złapany w momencie zapakowania ryby do bagażnika. Nie mam konta na fb, ale niech ktoś napisze do niego po co to robi.
http://www.goldenline.pl/lukasz-czarny5/
Ma sklep wędkarski albo jest pracownikiem
Może gościu zwyczajnie lubi prowokować. Może ma z kumplami niezły ubaw ,z durnych komentarzy. Datę na zdjęciu można ustawiać dowolnie.
[2014-02-11 17:09]...czasem w prasie wędkarskiej piętnują kłusoli, ktorzy zostali złapani np. z trociami nad pomorskimi rzekami. Piszą o karach, jakie wobec nich zastosowano i są one nie małe....
Czytałem o ludziach, którzy filmowali się i chwalili przekraczaniem prędkosci na motorach i w samochodach. Na podstawie wlasnej dokumentacji zostali złapani i ukarani.
Jest wiec nadzieja...
[2014-02-11 17:12]
Bo pewnie nikt na policję nic nie zgłosił. Wszyscy są dobrzy w kłapaniu paszczami a jak trzeba coś zrobić to nie ma komu. Ktoś z komentujących napisał że coś zrobił w tej sprawie - nie. [2014-02-11 17:16]
Facet robi niezłą reklamę sklepowi Bass, jakby właściciel Bassa to zobaczył to by pewnie osiwiał. [2014-02-11 17:18]
Jeżeli zostałby złapany na gorącym uczynku to owszem,a tak policja powie żebyś przestał im zawracać d.....e, ponieważ mają ważniejsze sprawy.Takie sytuacje miały miejsce wiele razy i nic z tego nie wyszło. W moim mieście prezes wie kto nielegalnie łowi i kiedy i nic nie robi z tym stary zgnuśniały piernik. [2014-02-11 17:26]
...czasem w prasie wędkarskiej piętnują kłusoli, ktorzy zostali złapani np. z trociami nad pomorskimi rzekami. Piszą o karach, jakie wobec nich zastosowano i są one nie małe....
Czytałem o ludziach, którzy filmowali się i chwalili przekraczaniem prędkosci na motorach i w samochodach. Na podstawie wlasnej dokumentacji zostali złapani i ukarani.
Jest wiec nadzieja...
Kolego , taka jazda samochodem to stwarzanie zagrożenie dla zdrowia i życia ludzkiego , to nie ta ranga , dla wielu sądów i prokuratorów te sumy to tylko '' zwierzątka '' .
Aby tego matoła ktoś poskromił w swoich poczynaniach , trzeba go dorwać na gorącym uczynku lub , któryś ze stróżów prawa musiałby się mocno nachodzić aby na podstawie tych jego fotek doszłoby do skazania . W każdym razie już na pierwszy rzut oka widać , że gość to imbecyl i warto wysłać kilka fotek do sklepu gdzie pracuje .
E : Po chwili zastanowienia twierdzę , że na podstawie tych zdjęć nic nie można temu kolesiowi zrobić .
[2014-02-11 17:42]
Gościu chwali się kolegom w komentarzach, że ma swoje sposoby na "zielonych", domyślam się, że o strażników mu chodzi. Debilowi nawet jego ziomki piszą by nie walił tyle kotwicą w przelewy, zapewne ma wyczajone parę zimowisk większych ryb i to wykorzystuje......czasem w prasie wędkarskiej piętnują kłusoli, ktorzy zostali złapani np. z trociami nad pomorskimi rzekami. Piszą o karach, jakie wobec nich zastosowano i są one nie małe....
Jest wiec nadzieja...
Kolego , taka jazda samochodem to stwarzanie zagrożenie dla zdrowia i życia ludzkiego , to nie ta ranga , dla wielu sądów i prokuratorów te sumy to tylko '' zwierzątka '' .
Aby tego matoła ktoś poskromił w swoich poczynaniach , trzeba go dorwać na gorącym uczynku lub , któryś ze stróżów prawa musiałby się mocno nachodzić aby na podstawie tych jego fotek doszłoby do skazania . W każdym razie już na pierwszy rzut oka widać , że gość to imbecyl i warto wysłać kilka fotek do sklepu gdzie pracuje .
E : Po chwili zastanowienia twierdzę , że na podstawie tych zdjęć nic nie można temu kolesiowi zrobić .
[2014-02-11 18:06]
O kur*a!!! dawno takiego kłusola nie widziałem, tym bardziej że chwali się tym co robi na facebooku bez żadnych skrupułów skur**syn.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002590242418&sk=photos
link do jego żałosnej galerii po której powinien stracić obie ręce.
[2014-02-11 18:40]
Hmmm może to nie być woda PZWMoże te ryby wypuszczaA może je zabiera nic mu nie udowodnimy,bo nie widzimy jak te ryby zabiera ze sobą,a wymówkę może mieć taką że te sumy byli przyłowem podczas łowienia okoni. [2014-02-11 19:40]
Hmmm może to nie być woda PZWMoże te ryby wypuszczaA może je zabiera nic mu nie udowodnimy,bo nie widzimy jak te ryby zabiera ze sobą,a wymówkę może mieć taką że te sumy byli przyłowem podczas łowienia okoni.
Tak? A Ty sądzisz,że na okoniówke do powiedzmy 10 gram, da się takiego mutanta wyciągnąć.Myślisz co piszesz? I straż zapewne też uwierzy , że na boczny łowił i ma kilka sumów 1,5 etra i więcej jako przyłów na paproszki.Ach ta młodzież.
[2014-02-11 20:43]Hmmm może to nie być woda PZWMoże te ryby wypuszczaA może je zabiera nic mu nie udowodnimy,bo nie widzimy jak te ryby zabiera ze sobą,a wymówkę może mieć taką że te sumy byli przyłowem podczas łowienia okoni.
Tak? A Ty sądzisz,że na okoniówke do powiedzmy 10 gram, da się takiego mutanta wyciągnąć.Myślisz co piszesz? I straż zapewne też uwierzy , że na boczny łowił i ma kilka sumów 1,5 etra i więcej jako przyłów na paproszki.Ach ta młodzież.
To nie chodzi o straż Kolego , to chodzi czy sąd uwierzy ? A czy jest możliwe złowienie wielkiego suma na boczny trok i cieniutką żyłkę ? No oczywiście , że szansa jest , jedna na milion ale istnieje .
W każdym razie nie ma się co podniecać , takich '' wedkarzy '' jest wielu i wątpię , iż w najbliższym czasie coś zmieni ich charaktery i podejście do wędkowania .
[2014-02-11 20:50]Hmmm może to nie być woda PZWMoże te ryby wypuszczaA może je zabiera nic mu nie udowodnimy,bo nie widzimy jak te ryby zabiera ze sobą,a wymówkę może mieć taką że te sumy byli przyłowem podczas łowienia okoni.
To nie chodzi o straż Kolego , to chodzi czy sąd uwierzy ? A czy jest możliwe złowienie wielkiego suma na boczny trok i cieniutką żyłkę ? No oczywiście , że szansa jest , jedna na milion ale istnieje .
W każdym razie nie ma się co podniecać , takich '' wedkarzy '' jest wielu i wątpię , iż w najbliższym czasie coś zmieni ich charaktery i podejście do wędkowania .
No oczywiście,że szansa jest na złowienie takiego suma na okoniówke.Tylko niemożliwe jest mieć kilku przyłowów w ciągu jednego dnia takich gigantów na troka.A to przybicie do drzewa to już tragedia i sadyzm.To już przekracza wszelkie normy.A zresztą od razu z mordy widać,że to wsiun i debil.
[2014-02-11 21:18]
Tragedia , to prawda . Doszukiwałem się jakiejś ideologi w jego postępowaniu i znalazłem komentarz w którym pisze , iż sum w '' jego '' wodzie to szkodnik . Hmmm...? [2014-02-11 21:24]
Tragedia , to prawda . Doszukiwałem się jakiejś ideologi w jego postępowaniu i znalazłem komentarz w którym pisze , iż sum w '' jego '' wodzie to szkodnik . Hmmm...?
Hahaha jak się nie ma i nie wie co ma się powiedzieć,to się gada tego typu bzdury.Według mnie to właśnie on jest największym szkodnikiem w tym naszym środowiśku :)
[2014-02-11 21:28]
Tragedia , to prawda . Doszukiwałem się jakiejś ideologi w jego postępowaniu i znalazłem komentarz w którym pisze , iż sum w '' jego '' wodzie to szkodnik . Hmmm...?
Jędrzeju też trochę polukałem na komentarze tego ciemniaka i ma tego więcej, tak oczywistych, że z góry wiadomo z kim mamy do czynienia...to wybrane :
-sumy to szkodniki i trza je tępic
-tołpygę szczeliłem w pierwszym rzucie po wpadnięciu zestawu do wody
-sumy łowiłem w największych mrozach, teraz jest cieplej ale jak przyjdzie zimno znowu się zacznie
-je...c straż rybacką i policję
-łowie na wędzisko morskie do 400 gram wyrzutu, że zodiakalny jestem szczelec, potrafie je uszczelic...
-straż rybacka-je..ne ku..y i ped..y
-zielonych mam opanowanych...
-prokurator może mi laske strzelic
Od siebie dodam, że z mordy widac, że kolo recydywa i ma prawo w dupie...
Dobranoc mimo wszystko...
[2014-02-11 22:53]
No tak ziomek , też się tego doczytałem . Szkoda sobie takim kimś głowę zawracać , to dno i do tego strasznie mulaste . [2014-02-11 23:20]
Hmmm może to nie być woda PZWMoże te ryby wypuszczaA może je zabiera nic mu nie udowodnimy,bo nie widzimy jak te ryby zabiera ze sobą,a wymówkę może mieć taką że te sumy byli przyłowem podczas łowienia okoni.
A jednak się mylisz, ta woda to Warta w Koninie.Ale mniejsza z tym, a temu frajerzynie, za takie znęcanie się nad rybami. Za wieszanie na drzewach, czy zamarźnięcie. Na jednej foci widać, że zabija. W komentarzach się tłumaczy, że wypuszcza bo nie jada. Ciekawe po co zabija. I jak martwe wypuszczone odpływają. Chyba że z prądem.
Życzę mu aby się udławił.
To ma pływać po wypuszczeniu Zamarznieta ryba Mięsiarz Widać że kryminałek
Boże Ty to widzisz i nie grzmisz!!
[2014-02-12 00:28]
Widać że to jakiś czubek i recydywa .Trzeba to zgłosić Panowie na Policje i do Państwowej Straży Rybackiej do Konina .
[2014-02-12 09:20]
"Łukasz Czarny on nie bral ja go wziolem szarplem z dna:P"
Komentarz zbędny... do fotki: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=103569366406071&set=pb.100002590242418.-2207520000.1392195716.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-frc1%2Ft31%2F279738_103569366406071_2937094_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-ash2%2Ft1%2F267897_103569366406071_2937094_n.jpg&size=2048%2C1536
masakra [2014-02-12 10:03]
a może pójść innym tropem i zgłosić to osobom które obraża na publicznym portalu przecież jest na to paragraf ale sam obrażany musiałby się zainteresować w postach trochę tego ma..... dokumentacja wystarczająca.
[2014-02-12 15:49]