Kłusole z PZW

/ 67 odpowiedzi / 2 zdjęć
zbyszek2727

Witam !!!!!!

z kłusownikami zawasze był jest i będzie problem , a co do zarybiania to u nas nie jest najgorzej osobiście uczestnicze w zarybianiu pstrągiem i nie tylko cała ta ryba trafia do wody tydzień temu także zarybiałem rzękę  i sam jestem w SSR. A powiem wam że i strażników czasem da się przyłapać na nieuczciwym łowieniu tacy przyjeżdzają na obce łowiska i myślą że tu się da niestety się pomylił . Ale jak KAŻDY Z NAS da znać to ludzie będą się bali , my trochę narobiliśmy popłochu razem z policją i strażnikami z różnych akwenów się wymieniamy i wierzcie to daje rezultaty kwestia dogadania się z policją i będo się bali

pozdrawiam

(2010/07/01 23:13)

Sniper64

Cześć..masz rację co do pseudo strażników! bo tak bym ich nazwał!!! dla mnie to by już wylecieli z szeregu z hukiem za takie coś! tylko opinie psują innym,co do twoich kontroli z Policją nie musisz się dogadywać! z nimi,Policja bardzo chętnie pojedzie na wspólną akcję  z SSR tylko trzeba iść do kom.na posterunek i zaplanować kontrole,oni utworzą sobie grafik i jak tylko w tym, terminie nie będą mieli poważnej interwencji to na pewno chętnie pojadą z wami!!! tak samo możecie zaplanować kontrole z PSR lub Ochroną Wód! ze strażą leśną!!!   Pozdrawiam:) (2010/07/03 11:01)

basiasia

Witam !!!!!!

z kłusownikami zawasze był jest i będzie problem , a co do zarybiania to u nas nie jest najgorzej osobiście uczestnicze w zarybianiu pstrągiem i nie tylko cała ta ryba trafia do wody tydzień temu także zarybiałem rzękę  i sam jestem w SSR. A powiem wam że i strażników czasem da się przyłapać na nieuczciwym łowieniu tacy przyjeżdzają na obce łowiska i myślą że tu się da niestety się pomylił . Ale jak KAŻDY Z NAS da znać to ludzie będą się bali , my trochę narobiliśmy popłochu razem z policją i strażnikami z różnych akwenów się wymieniamy i wierzcie to daje rezultaty kwestia dogadania się z policją i będo się bali

pozdrawiam

A i na "własnej" wodzie niektórzy strażnicy SSR poczynają sobie śmiało, widocznie wychodzą z założenia że ich nikt nie skontroluje. (2010/07/03 16:32)

u?ytkownik38976

A i na "własnej" wodzie niektórzy strażnicy SSR poczynają sobie śmiało, widocznie wychodzą z założenia że ich nikt nie skontroluje.

Jeśli jesteś w stanie to udowodnić, to niezwłocznie powinnaś powiadomić Okręg PZW, a nawet Policję.

(2010/07/03 19:37)

DRAGOMIL46

...JA ZA TYM POMYSŁEM STANE MUREM... ALE MOŻE POMYŚLEĆ BY BYŁO DOBRZE  O STWORZENIU NOWEGO ZRZESZENIA WĘDKARZY POLSKICH WSZAK  P Z W  POWSTAŁO Z POROZUMIENIA WIELU TAKICH ZWIĄZKÓW LUDZI MIŁUJĄCYCH PRZYRODE I WĘDKOWANIE...  POCO WPŁACAĆ GROSZ DOŚĆ BOGATY NA UTRACENIE PRZEZ ZŁE ZARZĄDZANIE...   POWOŁAĆ KONKURENCYJNE GREMIUM I NIE TUCZYĆ DARMOZJADA... A PRZYPUSZCZAM  ZE I WŁADZĄ P Z W  WIELU JEGO WŁODARZY LOKALNYCH POSTAWI VETO... I POMOCNYMI SIĘ STANIE W TYM ZAMYŚLE            POZDRAWIAM...    (2010/07/11 14:43)

krapiotr69

Cześć..masz rację co do pseudo strażników! bo tak bym ich nazwał!!! dla mnie to by już wylecieli z szeregu z hukiem za takie coś! tylko opinie psują innym,co do twoich kontroli z Policją nie musisz się dogadywać! z nimi,Policja bardzo chętnie pojedzie na wspólną akcję  z SSR tylko trzeba iść do kom.na posterunek i zaplanować kontrole,oni utworzą sobie grafik i jak tylko w tym, terminie nie będą mieli poważnej interwencji to na pewno chętnie pojadą z wami!!! tak samo możecie zaplanować kontrole z PSR lub Ochroną Wód! ze strażą leśną!!!   Pozdrawiam:)

Cześć kolegom. Tu oczywiście SNIPER ma rację, tzw zawodowe organizacje powołane do utrzymania porządku publicznego w swoim ustawowo przewidzianym zakresie są zobowiązane do współpracy z wszystkimi organizacjami społecznymi, które w swoim statucie mają podobne założenia. Szczególnie na okres letni przy przygotowywaniu planów działania i współpracy zakłada się, iż w danym okresie wykona się tyle..a tyle wspólnych patroli. Policji w niektórych rejonach bardzo na tym zależny, gdyż jest z tego rozliczana, po drugie SSR czy SL dysponują sprzętem, którego Policja nie ma i nigdy miała nie będzie z wielu względów. Wystarczy w przyszłości nawiązać kontakt tak jak SNIPER pisał z lokalną komórką Policji lub jeszcze lepiej z powiatową lub miejską, gdyż na tym szczeblu powstają plany współpracy. Zaręczam, że nie będzie problemów. Pozdrawiam. (2010/08/13 11:26)

hellboy

JA KASĘ BYŁ DAŁ LEŚNEJ STRAŻY I TYMI CO SIE LASAMI ZAJMUJĄ ZAZWYCZAJ TEREN WODY SĄ NA LESNYCH ŁĄKACH I LASACH I TAK STRAŻ LESNA PILNUJE LASÓW I WIEDZĄ CO GDZIE JEST I SIE DZIEJE I TAM MYSLE SĄ LUDZIE INNEJ MARKI NIŻ PANOWIE Z  UB. KGB. I SS GDZIE SKŁADKI  IDĄ NIEWIADOMO GDZIE RYB NIEMA WSZYSTKO ZANIEDBANE ITP TAK WIĘC JEZIORA  I AKWENY TEGO TYPU DAĆ DO PILNOWANIA STRAŻY LEŚNEJ CZĘŚCIEJ ICH WIDZĘ NIŻ JAKICH KOL WIEK LUDZI PILNUJĄCYCH RZEK ŁOWISK CZY COKOLWIEK WO GULE JEST ZARYBIANE TO JEST PYTANIE JA WTO NIEWIERZE ZA GROSZ.ROZWIĄZAĆ PZW I DAĆ PSL PAŃSTWOWEJ STRAŻY LEŚNEJ  TAKI CHYBA JEST SKRÓT .POZDRAWAIM (2010/08/22 23:44)

WANIA

PO PROSTU CIĘŻKI TEMAT,RĘCE OPADAJĄ..... (2010/08/25 18:29)

Gruzinek

JA KASĘ BYŁ DAŁ LEŚNEJ STRAŻY I TYMI CO SIE LASAMI ZAJMUJĄ ZAZWYCZAJ TEREN WODY SĄ NA LESNYCH ŁĄKACH I LASACH I TAK STRAŻ LESNA PILNUJE LASÓW I WIEDZĄ CO GDZIE JEST I SIE DZIEJE I TAM MYSLE SĄ LUDZIE INNEJ MARKI NIŻ PANOWIE Z  UB. KGB. I SS GDZIE SKŁADKI  IDĄ NIEWIADOMO GDZIE RYB NIEMA WSZYSTKO ZANIEDBANE ITP TAK WIĘC JEZIORA  I AKWENY TEGO TYPU DAĆ DO PILNOWANIA STRAŻY LEŚNEJ CZĘŚCIEJ ICH WIDZĘ NIŻ JAKICH KOL WIEK LUDZI PILNUJĄCYCH RZEK ŁOWISK CZY COKOLWIEK WO GULE JEST ZARYBIANE TO JEST PYTANIE JA WTO NIEWIERZE ZA GROSZ.ROZWIĄZAĆ PZW I DAĆ PSL PAŃSTWOWEJ STRAŻY LEŚNEJ  TAKI CHYBA JEST SKRÓT .POZDRAWAIM

Tylko gdy te pieniądze oraz obowiązek pilnowania (respektowania porządku) przypadnie straży leśnej, z wolna będziemy mogli zapomnieć o swobodnym dostępie do łowisk. Leśnicy, też umieją liczyć a i skutecznie utrudniać dostęp do łowisk, poprzez swoje tereny leśne.

Ale też trudno się tobie dziwić, PZW tylko ściąga składki ale utrzymanie łowisk i ich ochrona i zwyczajne DBANIE, to już całkowicie inna sprawa.

Sorry trochę zbaczam z tematu

Pozdrawiam (2010/08/27 10:19)

kimi10-96

A kłusowników karać wysokimi mandatami i zabranie m sprzętu. Może by się nauczyli. :) (2010/09/04 16:39)

kimi10-96

Mieszkam obok Sompolna i naprawdę u nas jest SAMOWOLKA!!! (2010/09/04 16:41)

u?ytkownik52227

Klusownictwo to plaga naszych wod.Jesli jestes swiadkiem nielegalnego polowu-dzwon na Policje-niewiem jak gdzie indziej ale osobiscie mialem okazje przekonac sie jak reaguja,szybko i stanowczo bez patyczkowania sie.Osobiscie lepiej sie nie wtracac bo mozna stracic zdrowie lub co gorsza zycie.A z drugiej strony jak nazwac rybaka ktory z przyzwolenia PZW trzepie jezioro siatami i wylawia wszystko co sie da?W zeszlym roku we wrzesniu za jednym strzalem legalnie odlowil kilkadziesiat jesli nie kilkaset sztuk okonia srednio 40cm,czyli wylawia praktycznie caly matecznik i niema slowa sprzeciwu?Tak to jest z naszym Zwiazkiem,zenada.Kupa kasy co rok na skladki a w jeziorze drobnica ktora przeszla przez oczka.Tak wiec klusole sa wszedzie! (2010/09/04 20:16)

Romuald55

Oczywiscie,najlepiej narzekac na skladki,pieniadze wyrzucone w bloto bo sie nie sciga klusownikow.A ilu z was Koledzy zechcialoby byc czlonkami SSR?Kazdy moze byc.W moim kole jest nas 6 osob ,a brzegu do patrolowania mamy ponad 100km.Ludzie ci pracuja,po pracy jest dylemat...na ryby czy na patrol !?chetnych wiecej nie ma za to krzykaczy setka.I jeszcze straznikow nazywaja klusolami.Zasilcie szeregi SSR i dopiero potem miejcie pretensje,....do siebie oczywiscie.Tylko jak to zwykle bywa najwiecej krzycza ci co sa z prawem na bakier. (2010/09/07 21:34)

przemx

Bez przesady, PZW to jeszcze złota instytucja. Wiadomo nie ma szału, bo odławiają i w większości się bogacą. Niestety takie życie, każdy może być właścicielem jeziora. Najgorsze jest jednak gospodarstwo rybackie, dawne pgr gdzie polityki zarybieniowej nie ma , a odłów prowadzi się praktycznie codziennie. Tu powinien ktoś poruszyć tą sprawę, bo jeszcze rok bynajmniej w mojej okolicy Lipna, a jeziora to będzie tylko brudna woda. Druga sprawa to kłusownicy, którzy zabierają nam nasze pieniądze. Dzwonić, dzwonić, dzwonić i wstąpić do SSR, będzie więcej strażników, to i kłusownicy porzucą ten biznes. (2010/09/24 23:21)

VIOLATOR74

Jak można rozwiązać coś co przynosi spore zyski,sprawę trzeba nagłaśniać ale nie tu na forum bo tu to możemy napisać co nam się podoba a i tak nikt ważniejszy tego nie czyta.Tylko telewizja i radio.Podobno rydzyk i lepper dużo mogą w tym kraju

Odnosnie Rydzyka to lepiej nie gadac, dzierzawi sobie Zalew koronowski i zajmuje sie tylko odlawianiem ryb a Zalew Koronowski staje sie powoli pustynia.
(2010/12/13 20:22)

bartek99

a pyte i wp.....dol (2010/12/14 13:50)