polecam kije z serii shimano catana (dł. 2,70, c.w. 10-30). Łowię tym spinningiem już jakiś czas i jest niezawodny. Nie męczy ręki, można nim ładnie zarzucić, jedyne ryby jakich na nią nie złapałem to sum, pstrąg, lipień. Z innymi drapieżnymi daje sobie świetnie radę.Michał i nie masz się nad czym zastanawiać. Też tak bym wybrał.
Dragon Viper do którego link wkleiłeś jest najlepszy z tej czwórki. Bardzo dobry cieżar wyżutowy i dobra długość do łowienia tych gatunków z brzegu. Akcja też jest moim zdaniem odpowiednia używam tylko spinningów o akcji fast lub x-fast zarówno do lowienia boleni jak i szczupaków. Jeszcze i cena jest na tej aukcji całkiem atrakcyjna.Chociaż Ryukon też ma rację. Osiołkowi w żłoby dano... Ale i tak dobrze, bo wybór już tylko między dwoma kijkami. (2016/09/01 06:02)
JAXON VARIANT PRO BAIT CAST 2,70m 15-45g czy DRAGON MAGNUM Ti Zander Cast 198/10-42g,Kolego te dwie wędki to dwa różne światy ... A jeżeli mi nie wierzysz to idź do do sklepu i pomachaj najpierw jedną, a potem drugą ...
Chciałem 180-200 ale będę musiał dołożyć. Widze na allegro 2.4 abu i berkleye. Berkley to plecionki miałem. Abu miałem kołowrotki. Czyli żadna z tych firm nie kojarzy mi sie z wedziskami. Jakbym mial wybierac w ciemno to pewnie abu, taki sentyment po kolowrotkach. Nie chce wydać dużo bo sie boję że jak mi multiplikator z korbką po prawej stronie nie przypadnie do gustu to wędka bedzie leżeć w szfie
Co do długości to proponuję ten dłuższy czyli 270. Abu nie miałem także nie pomogę w wyborze.