Witam, panowie czy moglibyście mi doradzić jakiś kij na szczupaka do 200zł? Łowię na rzece i na jeziorze przynetami do 25g. Co myslicie o wedkach dragon millenium pike 10-35g oraz dragon thytan pike 10-35g? Oczywiscie długość to 270cm.
Mam dragona Millenium, jest to bardzo dobra wędka godna polecenia. Moja kosztowała 300 zł. Heavy Duty Millenium, taka bordowa ze złotą nitka. Za..ebista jest. (2010/08/16 13:53)
Witam, polecam wędzisko Daiwa POWERMESH, jest to typowo szczupakowy kij, od jakiegoś czasu nie są już produkowane ale są to kije nie do zabicia, na długie lata, do tego naprawdę starannie i solidnie wykonane. Ja swojego KATUJĘ już kilka lat i absolutnie nic złego się z nim nie dzieje. Mój kolega zapragną mieć taką samą wędkę więc zacząłem szukać i znalazłem w sieci sklepów KAKADU, we Wrocławiu były dwie, została jedna :) kolega jedną już zabrał do domu, a ta co została to 2,70m. cw 10-35. Jest jeszcze jedna w Legnicy 3m. cw 10-35. identyczna jak moja. Najlepsze jest to że w tych sklepach jest na nie promocja i zamiast grubo ponad 300zł. kosztują odpowiednio 211zł. i 227zł. Szczerze i z czystym sumieniem polecam ci te wędki na pewno się nie zawiedziesz a i cena za tak solidne wędzisko jest rewelacyjna, gwarantuje ci że w tej cenie nie kupisz lepszego a to jest jedna z ostatnich okazji żeby go kupićPozdrawiam i zostawiam temat do przetrawienia.PS. Poczytaj o nich w necie. (2010/08/16 19:36)
Zerknij na spinn Konger Maxim Flanker (link poniżej). Łowię tym kijem od 4 lat najczęściej na Wiśle i przyznam że nie spodziewałem się że w takiej cenie (w tej chwili 162,50 zł) można kupić tak mocny a zarazem lekki uniwersał, rewelacja w kategorii cena-jakość. Dodam jeszcze że ostatnio holowałem tym spinem suma ok. 15 kg w bardzo silnym prądzie i ogólnie trudnym technicznie miejscu a Flanker nawet nie zatrzeszczał, ten kij prędzej zawiążesz na supeł niż połamiesz :). Polecam na szczupaki i nie tylko.