Kij sandaczowy na Wartę

/ 5 odpowiedzi
Cześć poszukuje kija sandaczowego na warte. Głównie będę łowił to gumy i kopyta. Długość najlepiej 270 cm . Mam do dyspozycji 200 zł.
Piotr73

moze schimano catana wklejka od 7 do 28g spokojnie mozesz zalozyc 35g glowke i przy umiejetnym wyrzucie dasz rade mam ten kijek i spawdza sie tez na warcie a skad jestes ja z gorzowa pzdr (2013/10/17 20:52)

jurcio6

moze schimano catana wklejka od 7 do 28g spokojnie mozesz zalozyc 35g glowke i przy umiejetnym wyrzucie dasz rade mam ten kijek i spawdza sie tez na warcie a skad jestes ja z gorzowa pzdr

Koleżanko, przed chwilą pytałaś sama w temacie jaki kijek na sandacza wybrać (http://forum.wedkuje.pl/f,wedka-na-sandacza,692429,0.html), a za chwilę radzisz w tej kwestii innym, wprowadzając ich swoją niewiedzą w błąd... polecam zaprzestać takich praktyk.

Shimmano Catana? To ostatnia wędka, jaką poleciłbym komukolwiek na sandacze.. poszukaj na forum w tej grupie, jest masę tematów o tym. Często padały modele Dragon Millenium HD, Okuma Black Rock, Konger World Champion Zander itp. Coś na pewno wybierzesz. (2013/10/23 10:12)

khakiprichi

witam!
mam Okume black rock 2,7m 7-30gr mi wystarcza na spokojnie łowię nim szczupaki i sandacze w jeziorach jak i Noteci i Warcie.więcej o kiju znajdziesz na forum. (2013/10/23 10:23)

Tusior

Dragon millenium power jig:) Polecam, kumpel kosi na to sandałki:) (2013/10/23 13:40)

u?ytkownik20737

Posiadam Power Jig'a i rzeczywiście ,,pałka,, z niego niezła, a że rzadko jeżdżę na sandacze, ponieważ wokół mnie cienko z tą rybą, wędka stoi w koncie i się kurzy. Mogę powiedzieć że ma spory zapas mocy, i raczej nic się nie stanie jak założymy ciut cięższą główke z gumą. Szczytówka wklejana bardzo fajnie pokazuje brania, łowiłem tym patykiem pare razy na jeziorze przede wszystkim główkami 15-17 g i opad pokazuje pięknie jak i brania :) Co do rzeki pokusiłbym się o coś cięższego, zależy jeszcze na jakich odcinkach łowisz. Taka typowa wędka na sandacza to 35-40 g wyrzutu maksymalnego. Spookojnie taką wędką obłowisz głębsze miejsca ciężką główką. I tutaj proponowałbym wędke bez wklejki ( są dwie szkoły i ja wolę wędki bez wklejanych szczytówek ) do tych wspomnianych 35-40 g o akcji jak to w dragonie oznaczają x-fast. Konkretnych modeli oprócz Power Jig'a nie wymienię, ponieważ nie chcę pisać o wędce której na oczy nie widziałem :) Oraz nie chcę nikogo wprowadzać w błąd, aczkolwiek jak lubisz wędki z wklejaną szczytówką to polecam Power Jig'a. (2013/10/23 15:54)