Witam! Koledzy, dysponuję kijem sandaczowym o c.w. 18-42g, fajny i w ogóle, ale potrzebuję czegoś do lżejszych przynęt. Wędkowanie z łodzi, plecionka, okoń-sandacz-szczupak, przynęty typu kogut 8-16g czy ripper na główce od 5 do 15-16 gram. Czy możecie polecić mi coś dobrego i zarazem niezbyt drogiego? Powiedzmy tak do 200-300zł. Preferowani producenci: Dragon, Robinson.
wejdż Kolego na stronę angelwelt Gerlinger de to taka firma co w niemczech sprzedaje sprzęt jest tam dużo wędek takich jak Potrzebujesz ,ja właśnie tam kupuje i jestem zadowolony (2010/07/31 20:36)
Ten Team Dragon troszkę drogi jak na moje możliwości, Mystery Ultra Lite zdecydowanie zbyt delikatny. Za to Mystery Impulse Spin 2,4m 5-25g i Mystery Contact Jig 2,4m 3-20g wydają się rozsądne. Teoretycznie nie jestem fanem wklejanek. Zastanawiam się, na którym wędzisku będzie lepiej czuć dno przy użyciu przynęty 8g, chyba raczej na Contact Jig.
Będę musiał wybrać się do sklepu i pomacać. Dzięki Daniel za pomoc i konkretne propozycje! (2010/07/31 21:09)
sam osobiscie skusilbym sie na ten Contact Jig - na chwile obecna uzywam jaxon z serii new generation model royal spin jig 8-28g - jestem bardzo zadowolony mimo ceny ktora zaplacilem - moge z czystym sumieniem polecic - jak dla mnie to udany wypust -pozdr i zycze udanych zakupow (2010/07/31 21:26)
Chyba też się skuszę, tym bardziej, że cena przystępna. Do tego kręcioł trzeba, o plecionce już nie wspominam :p Cóż, jak mus to mus. Pozdrawiam. (2010/07/31 21:58)
do spinningu polecam zawsze mlynki SPRO - korzystam z serii passion - ale sprzedawca powiedzial mi ze juz sie nie produkuje tych modeli i ciezko o zapasowa szpule a w oryginale jest jedna sztuka - mysle ze to ze wzgledu na jeszcze lepszy wypust red arc i black arc - z tego co czytam to warto w nie zainwestowac (2010/07/31 22:05)
Przecież Red Arc to nic innego jak Ryobi Zauber/Team Dragon (i wiele innych). Składane są na tej samej linii produkcyjnej przy użyciu tych samych komponentów, ale dla innych dystrybutorów. (2010/07/31 22:12)
Powiedzcie mi, z czego wynika różnica cenowa? 11 łożyskowy młynek z dwoma zapasowymi szpulami (FD1200iST) w rozmiarze 30 jest tańszy od wersji z 8 łożyskami (FD900iZ) i tylko jedną szpulą! W czym tkwi haczyk? o.O (2010/07/31 22:26)