Kiedy u nas będzie Libia, Egipt, Tunezja?
utworzono: 2011/02/23 20:40
I kraje im sąsiadujące? Ile jeszcze nasze społeczeństwo wytrzyma rządy naszego "Rządu"?Podwyżki,śmieszne rewaloryzacje,bezrobocie,zwolnienia z pracy,plajty zakładów,obiecanki i beznadziejne uśmieszki? Jestem ciekaw kiedy to pierdo.....nie.
[2011-02-23 20:40]
to juz wisi w powietrzu jakiś czas a jak pizgnie to będą dopiero jaja zacznie się rewolucja oskarżenia i inne pierdoły a kto na tym ucierpi naj bardziej ......MY zwykłe szare żuczki [2011-02-23 20:46]
Oby niedługo,bo to co się wyrabia u nas w kraju przechodzi ludzkie pojęcie.Inne nacje potrafią,a my? my sie tylko bijemy za innych...
[2011-02-23 20:48]
Widze,że koledzy są takiego samego zdania jak ja.Cieszy mnie to.Już myślałem,że jak zaloże ten wątek to od razu naraże sie na ataki (bo tu jest to modne),ale spoko.
[2011-02-23 20:52]
Dafiut cię pewnie podkabluje do BOR-u że planujesz rewoltę i do radia Maryja że im zasięg ta akcja ukruci...
[2011-02-23 20:54]
Dafiut cię pewnie podkabluje do BOR-u że planujesz rewoltę i do radia Maryja że im zasięg ta akcja ukruci...
i to on stanie na czele barykady anty rozpadowej a za nim cała rzesza mocherowych beretów i innych pokręconych nacji jakich w tym kraju nie brakuje
[2011-02-23 20:56]
No i może dobrze,że mnie podkablują.Bede reprosjonowany,może mnie zamkną,a po kilku latach dostane odszkodowanie i będę "ważniakiem" takim jak ci co teraz u nas rządzą. Kiedys też byli na czele swoich band,albo byli zwykłymi CZŁONKAMI i tymi ostatnimi zostali do dzisiaj.
[2011-02-23 21:04]
chcialbym zeby u nas zrobilo sie tak jak w egipcie zeby rozpier.....lic ten rzad to co oni z nami robia to czyste chamstwo. Niedawno jakis wazniak mowil w telewizij o zaciskaniu pasa to pytam sie dlaczego zaczynaja zaciskanie od nas, a nie od siebie. u mnie na kopalni tez sie robi nie ciekawie i czekaja tylko na strajki.TAK DLUZEJ BYC NIE MOZE
[2011-02-23 21:27]
To co sie dzieje w Libi , Egipcie i Tunezji juz nie długo będzie sie działo u nas w Polsce bo w końcu ludność nie wytrzyma tego co z nami robią i wyjdą na ulice biorąc przykład z innych państw
[2011-02-23 21:45]
chcialbym zeby u nas zrobilo sie tak jak w egipcie zeby rozpier.....lic ten rzad to co oni z nami robia to czyste chamstwo. Niedawno jakis wazniak mowil w telewizij o zaciskaniu pasa to pytam sie dlaczego zaczynaja zaciskanie od nas, a nie od siebie. u mnie na kopalni tez sie robi nie ciekawie i czekaja tylko na strajki.TAK DLUZEJ BYC NIE MOZE
Ja jestem za tym
[2011-02-23 21:45]
koledzy nasz kraj strzeli bankruta w przeciągu 2-3 lat i jest to realny plan naszej gospodarki jak zabiera sie najbiedniejszym to napewno nie bedzie dobrze tak że pora wjać z tego kraju [2011-02-23 21:52]
Wy przynajmniej możecie postrajkować :)
A ja i wielu takich jak ja z międzynarodowych korporacji o strajku możemy pomarzyć...
Strajk=wyp....laj:)
[2011-02-23 21:54]
To co sie dzieje w Libi , Egipcie i Tunezji juz nie długo będzie sie działo u nas w Polsce bo w końcu ludność nie wytrzyma tego co z nami robią i wyjdą na ulice biorąc przykład z innych państw
i oby to bylo jak najszybciej z checia sam bym pojechal z kolegami z pracy do Warszawy na Wiejska wszyscy pamietaja pamietne lato 2005 roku jak chcieli gornikom zabrac to co im sie swiecie nalezy. Tylko tak musi wygladac rozmowa z nimi porozbijane szyby zdewastowane ulice itp. Pielegniarki ktore bardzo szanuje za ich ciezka prace, pikietowaly pod sejmem,glodowaly i co nic z tego nie maja tamci z rzadu smieli im sie w twarz, a do tego wszystkiego te podwyzki prad,gaz,paliwo wszystko poszlo do gory jeszcze pozabierali czesc OFE ktore pojdzie w dziure budzetowa ja mowie dość CZAS WYKOPAC TOPÓR
[2011-02-23 21:56]
Wy przynajmniej możecie postrajkować :)
A ja i wielu takich jak ja z międzynarodowych korporacji o strajku możemy pomarzyć...
Strajk=wyp....laj:)
KAZIK a CZY TY MYŚLISLISZZ żE NA KOPALNI JEST ŁATWO TO ZAPRASZAM
[2011-02-23 22:00]
koledzy nasz kraj strzeli bankruta w przeciągu 2-3 lat i jest to realny plan naszej gospodarki jak zabiera sie najbiedniejszym to napewno nie bedzie dobrze tak że pora wjać z tego kraju
no ale oni na to licza zebysmy wyjechali za chlebem wtedy by napisali ze bezrobocie spadlo. polowa moich kolegow i kolezanek siedza na wyspach i nie slysze zeby narzekali moze miodu tam niema ale nie traktuja obywateli jak zlo konieczne
[2011-02-23 22:04]
Prawda jest taka , że u nas taki przewrót nie ma prawa bytu:) Kraje takie jak Libia, Turcja czy Egipt historycznie zapisane mają rewolucje jako metodę dojścia do władzy:) Tam takie rzeczy dzieją się co kilka dekad i jeden dyktator zmieniany jest przez następnego , a nad wszystkim czuwa wojsko. Gdyby do takiego czegoś doszło w Polsce zwaliłyby nam się na głowę wszystkie kraje Unii , Stany , Rosja po to by bronić naszej europejskiej, katolickiej demokracji:) Więc niestety Panowie, rewolucji u nas nie będzie i trzeba się albo pogodzić z tak małym wzrostem gospodarczym albo postarać się o dojście do władzy, ale demokratycznie:) Pozatym przeważająca u nas większość klasy średniej nie sprzyja burzliwym rewolucjom:) [2011-02-23 22:21]
....Tylko tak musi wygladac rozmowa z nimi porozbijane szyby zdewastowane ulice itp...
Szanowny Panie Ivel a komu to by Pan wybijał szyby i dewastował ulice ???
Nie lepiej sie Panowie zastanowić zanim sie wypisuje takie teksty.
[2011-02-23 22:26]Prawda jest taka , że u nas taki przewrót nie ma prawa bytu:) Kraje takie jak Libia, Turcja czy Egipt historycznie zapisane mają rewolucje jako metodę dojścia do władzy:) Tam takie rzeczy dzieją się co kilka dekad i jeden dyktator zmieniany jest przez następnego , a nad wszystkim czuwa wojsko. Gdyby do takiego czegoś doszło w Polsce zwaliłyby nam się na głowę wszystkie kraje Unii , Stany , Rosja po to by bronić naszej europejskiej, katolickiej demokracji:) Więc niestety Panowie, rewolucji u nas nie będzie i trzeba się albo pogodzić z tak małym wzrostem gospodarczym albo postarać się o dojście do władzy, ale demokratycznie:) Pozatym przeważająca u nas większość klasy średniej nie sprzyja burzliwym rewolucjom:)
moze i jest tak jak piszesz , ale mysle ze kraj nalezy do obywateli ktorzy w nim mieszkaja i jesli bysmy sie tak naprawde ale NAPRAWDE wkurw...li i wyszli na ulice zaprotestowac zeby tylko zrobic duzo szumu i wykrzyczeli ze jest naprawde zle to moze by cos to dalo. Bo jesli narod siedzi cicho to oni sobie mysla ze jest wporzo
[2011-02-23 22:34]
....Tylko tak musi wygladac rozmowa z nimi porozbijane szyby zdewastowane ulice itp...
na wiejskiej jest tylko jeden budynek w ktorym powybijal bym szyby nie mowie o budynkach mieszkalnych
[2011-02-23 22:37]
A ja bym wybijał szyby choć nie za stary na to jestem .Wzioł bym za morde gdybym tylko mógł
[2011-02-23 22:37]
miałem okazje byc na wiejskiej kilkakrotnie oglądałem sale na której te spasione gnoje tworzą jakies popieprzone komisje wszystko tam odgiglane że szok te wieprze siedzą sobie i gadają głupoty za nasze pieniądze można by najpierw szyby tam pow*********ć a najlepiej podpalic cały ten grajdoł nieżal mi takich jak oni nie obchodzi mnie też co się z nimi dzieje jestem jak najbardziej za tym żeby takie akcje jak były w egipcie były i u nas może ważniakom sie ślepia otworzą i zrozumieją że my tez jesteśmy ludzmi i chcemy godnie żyć nie martwiąc się że nie styknie na opłaty i inne pierdoły które to drożeją w zastraszającym tempie [2011-02-23 22:42]
zapomniałem dopisać że jeśli komuś moje słowa się nie podobają i jest innego zdania to niech zgłosi naruszenie wtedy umocni mnie w przekonaniu że mam 100%rację [2011-02-23 22:45]