Kiedy na miętusa?
utworzono: 2010/05/25 18:08
Jeśli chodzi o te z filmów to każdego można by do rekordu naszego kraju równać. Niewątpliwie ogromny i najważniejszy wpływ mają na to warunki klimatyczne miejsc gdzie je łowiono. Polska to Afryka w porównaniu z tamtą Rosją a ciepło nie służy miętusom.
Co racja to racja o niektórych gatunkach w Polsce to możemy jedynie pomarzyć . Jak to było Krzychu "Taki mamy klimat" :)
[2014-02-05 18:55]
Ten troszkę większy ;)
Ten to by mi obgryzł szczytówkę,przelotki i jeszcze kabłąk od kołowrotka! To prawda że żyjemy w kraju leżącym na skraju występowania tego gatunku.Ale pomarzyć można.
[2014-02-05 19:18]
Kolego nata ...Czy na pewno u Ciebie grudzień był najlepszy? Z tego co mi wiadomo to miętus akurat od 1 grudnia ma okres ochronny. [2014-02-28 21:06]
Bierze już miętus?Właśnie o nich gadamy w wątku o Grabi w okręgu sieradzkim (https://forum.wedkuje.pl/f/rzeka-grabia-w-okregu/886390/2). Ja już pierwszego wyciągnąłem (pierwsze "koty" za płoty) ponad dwa tygodnie temu. Byłbym już przez ten czas ze dwa razy, ale w naszej Grabi poziom wody bardzo się podniósł po nieustannych ulewach, więc na razie pauzuję. Pzdr. [2017-10-11 20:59]