Zaloguj się do konta

Kępa Tokarska Wisła na wysokości Tokar Gmur Borowi

utworzono: 2009/02/25 11:25
szafayoko

Witam chciałem się dowiedzieć czy ktoś może wędkował na kępie która dzieli Wisłę na wysokości Tokar i Gmur(Borowiczek) i czy w ogóle można tam wędkować.Chodzi mi głownie o wlot Wisły praktycznie w środek kępy czy tam jest głęboko czy to tlyko plycizna.POzdrawiam [2009-02-25 11:25]

dunaj68

Witaj, nie wiem czy na obecną chwile te łowisko jest atrakcyjne, ja próbowałem tam wędkować wiele lat temu jeszcze przed rozpoczęciem budowy nowego mostu-lecz rybek po za drobnicą żadnych innych nie złowiłem. Mnie bardziej urzekła dzikość spokojnego jeziorka w środku Wisły. Głębokość jest tam różna, przy wpływie są porośnięte płycizny ale w głębi znalazłem parę miejsc gdzie było przeszło 2m. były tam fajne miejscówki pod zwalonymi drzewami. Jak jest tam teraz nie wiem ale w tym roku wybiorę się to miejsce. Pozdrawiam. [2009-02-26 21:48]

adik21

Mysle ze na wiosne ,rybki beda tam uciekac:) jak bedzie duza woda na Wisle:)i warto by tam spróbować [2009-02-26 22:45]

szafayoko

A widzisz dunaj68.Ja widziałem jak byłem na tokarach na nocce to tam ktoś ognisko palił więc tak ta kępa mnie zaciekawiła.Z tego co wiem to tam chyba hodują jakąś zwierzynę.Ale jak byli na nocce to może się ktoś na coś szykował...No nie wiem przyjdzie czas to zbadam to miejsce.Pozdrawiam [2009-02-26 23:22]

jurek

To jest dobra miejscówka , cicha , spokojna --lecz czasami z tego miejsca kłusownicy robią wypady na Wisłę -- ale tylko czasami ----------- pod wieczór można zobaczyć potężne sumiska-- które podpływają na płycizny ( zawsze jak tam byłem ) i pożywiają się małymi rybkami.........po 2 dniowym zanęceniu można złowić pięknego dzikusa -- karpia , ale trzeba być cicho , trafiały się leszcze ponad 1 kg , wieczorem i rano okonie , rapy i czasami na żywca sandacz. [2009-02-27 10:32]

szafayoko

Witam Cię Jurku.Mówisz oczywiście o tym jeziorku co wpływa w tą kępę?jak tak to muszę się tam wybrać łódką ale niech przyjdzie najpierw ciepłe lato i zakotwiczę tam na noc.Pozdrawiam [2009-02-27 11:52]

dunaj68

Witajcie, jeśli chodzi o ogniska to zależy w którym miejscu, ja też kiedyś jeżdziłem na noce na tokary i widziałem ogniska w w dwóch miejscach, na samym końcu od strony Gmór na cypelku tam często ktoś wędkował no i w środku tam wpływali jachtami i robili imprezy. Łódką wyposażoną w echosondę opłynołem całą wyspę i przy tym cyplu od strony płocka wskazała mi dużo dużych ryb i to na głębokości od 1,5 do 2,5m. Podejrzewam że dno tam się zmieniło. Jeśli chodzi o zwierzęta to jakiś farmer z Jordanowa przewoził na barce tam krowy. Pozdrawiam i mam nadzieje że tam się spotkamy. [2009-02-27 22:19]

szafayoko

Powiem Ci dunaj ze raz widziałem właśnie w środku jak ktoś ognisko robił a dosyć często bylem na tokarach.Szkoda ze łódki nie mam jak narazie ale na lato będę kupował więc zajrzę w te rejony co mówisz.Cypel od Gmur?-za bardzo nie mogę skojarzyć sobie tego miejsca ale być może że będzie jakiś dzień że się spotkamy.A co do zwierząt to ja widziałem właśnie jak jakiś farmer z borowiczek wywoził świnki akurat jak byłem na małej rzece na borowiczkach(nie pamiętam jak ona sie nazywam)ale wiem że jest bardzo rybna na wiosnę(jazie i to solidne,bolenie ale małe,wielkie płotki oraz spore okonie). Pozdrawiam... [2009-03-01 13:45]

adik21

Rzeczka zwie sie Słupianka:)na wiosne ładne rybki wchodza;)masz racje. [2009-03-01 21:16]