Zaloguj się do konta

Kazeina

utworzono: 2017/04/24 23:55
kopytko12

Witam koleanki i kolegów.Czy białko (kazeina) uzywane przez kulturystów można wykożystać do zanęt lub robienia kulek proteinowych? [2017-04-24 23:55]

Askan

Oczywiście do kulek jak najbardziej,kiedyś tego używałem.Nie potrzeba dawać wtedy dużo jaj bo to naturalne LEPISZCZE i dobrze trzyma zapachy które dodasz.Pozdro [2017-04-25 06:48]

Można ale po co? za drogi składnik jest wiele produktów zawierającyc białko
Najpopularniejsze
Mąka sojowa pełnotłusta-34% białka,odtłuszczona -46% białka
Mleko w proszku pełne -27% białjka,odtłuszczone-35%
Mąka rybna-70% białka
mielony pelletok 35% białka
Mielony pokarm dla psa 0k 20% białka
Jajka 12% białka
Ogulnie przyjmuje się że optymalne ilości w kulkach
białko 20-36%
tłuszcze 7-15%
węglowodany 35-50%
oczywiście nie są to jakieś sztywne wartości których należy się trzymać
jeśli wyjdzie nam np 15% białka, 15% tłuszczy ,75% węglowodanów to też pewnie nic sie nie stanie . [2017-04-25 09:02]