Zaloguj się do konta

Karta połowu

utworzono: 2010/05/06 20:20
Robertkicaj

Opłaciłem kartę wędkarską, ale nie dostałem karty połowu. Łowiłem na Zalewie Roszków (Siedlemin) koło Jarocina i chcieli ode mnie właśnie kartę połowu. Co mam teraz zrobić w takiej sytuacji?  [2010-05-06 20:20]

A potrafisz to udowodnić że nie dostałeś?Jeśli tak to idź do koła i odbierz nowy ale jeśli zgubiłeś to poproś o duplikat- dostaniesz.Jeśli dostałeś mandat i potrafisz udowodnić winę koła ,to zanieś im ten mandat niech za ciebie zapłacą . Jeśli odmówią to zarząd okręgu musi interweniować na twoją korzyść.Pozdro. [2010-05-06 20:32]

Robertkicaj

Czy w PZW Pogorzela karta połowu jest obowiązkowa? [2010-05-07 21:36]

A w kole pytałeś ? [2010-05-08 09:59]

Robertkicaj

No właśnie muszę zapytać [2010-05-09 09:26]

chris061

dostales mandat zaq brak karty połowu ?
[2010-05-09 13:16]

Robertkicaj

Nie nie dali ,ale spotkałem wędkarza starszego pana z mojego koła i on mi mówi ze tez niema karty bo mu nie dali. [2010-05-10 19:41]

buntownik86

Witam Panowie. Zdziwiło mnie to ze chcieli karty połowu do kontroli. Ja też osobiście nie posiadam takiej karty bo Koło mi nie wydało. Będę musiał zapytać się o nią.
[2010-05-10 19:54]

Witam. Rejestr Połowu Ryb należy posiadac przy sobie wraz z Kartą Wędkarską i okazywac w razie kontroli. Rejestry te wydadzą każdemu w jego kole,skarbnik lub sekretarz MUSI je posiadac i wydawac na prośbę każdego,są bezpłatne. Jest to wymóg Zarządu Głównego PZW i zobligowano do wypełniania tego, każdego wędkarza zrzeszonego w PZW. Napewno jest to jakieś tam zawracanie gitary ,ale widocznie ktoś ,do czegoś tego potrzebuje. Osoba kontrolująca ,będzie wymagac okazania tego na łowisku,a wspomnę też ,że należy przed rozpoczęciem łowienia dokonac tam jakiegoś wpisu. Dla świętego spokoju pobierzcie te Rejestry w swoich kołach (nie w ZO!) i miejcie przy sobie razem z kartą. Pozdrawiam. [2010-05-10 20:58]

Upssssssss, nie w to miejsce wkleiłem zdjęcie! [2010-05-10 21:00]

robcik

Jeśli można to i ja się "podłącze" z pytaniem . Karta połowów dotyczy tylko wód PZK czy wszystkich łowisk (oprócz komercyjnych) ? .
[2010-05-10 21:20]

Jeśli można to i ja się "podłącze" z pytaniem . Karta połowów dotyczy tylko wód PZK czy wszystkich łowisk (oprócz komercyjnych) ?

Rejestr Połowów dotyczy tylko wód PZW.  

[2010-05-10 22:21]

robcik

Dzięki , pozdrawiam :) .
[2010-05-10 22:23]

Witam,
co do rejestru to przyłączę się do dyskusji.
Wg opisu na rejestrze przed przystąpieniem do łowienia należy wpisać datę i nr akwenu.
Zastanawiam się tylko co dalej, ja generalnie wypuszczam złowione rybki i tu rodzą się moje wątpliwości.
Jeśli rejestr ma na celu uzyskanie danych na temat akwenu na którym łowimy, to powinno się tam wpisywać wszystko co się złowi, natomiast większość wędkarzy o ile w ogóle wypełnia rejestr to zazwyczaj wpisują zabierane ryby.
Czy ktoś ma może faktyczną wiedzę jakie dane powinny być umieszczone w rejestrze?

Pozdrawiam i życzę połamania kija.
Darek
[2010-05-11 13:53]

W Rejestrze Połowu Ryb wpisujemy PRZED rozpoczęciem łowienia, 1)nazwę łowiska, 2)date (dzień i miesiąc), oraz TYLKO zabrane ryby.  [2010-05-13 13:01]

Witam. Rejestr Połowu Ryb należy posiadac przy sobie wraz z Kartą Wędkarską i okazywac w razie kontroli. Rejestry te wydadzą każdemu w jego kole,skarbnik lub sekretarz MUSI je posiadac i wydawac na prośbę każdego,są bezpłatne. Jest to wymóg Zarządu Głównego PZW i zobligowano do wypełniania tego, każdego wędkarza zrzeszonego w PZW. Napewno jest to jakieś tam zawracanie gitary ,ale widocznie ktoś ,do czegoś tego potrzebuje. Osoba kontrolująca ,będzie wymagac okazania tego na łowisku,a wspomnę też ,że należy przed rozpoczęciem łowienia dokonac tam jakiegoś wpisu. Dla świętego spokoju pobierzcie te Rejestry w swoich kołach (nie w ZO!) i miejcie przy sobie razem z kartą. Pozdrawiam.

u mnie kosztuje 2 zeta ten rejestr

[2010-05-13 13:16]

konrad_leo

Czy nasz naród musi być taki wszystko anty? Faktycznie taki problem wpisać to łowisko i datę? a może poprostu problem wielu sprawia to że jeśli wpisze rybki to nie badzo da się jeszcze raz danego dnia natrzepać kolejne?

Trochę rozsądku ile zajmie wprowadzenie tych danych? 20 sekund?

PDK

[2010-05-13 14:00]

konrad_leo

Czy nasz naród musi być taki wszystko anty? Faktycznie taki problem wpisać to łowisko i datę? a może poprostu problem wielu sprawia to że jeśli wpisze rybki to nie badzo da się jeszcze raz danego dnia natrzepać kolejne?

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

PDK

konrad_leo

Chyba mi się przycięła myszka sorki za wielokrotne dodanie postu.

PDK

[2010-05-13 14:01]