Karta wędkarska po 10 latach
utworzono: 2010/03/01 23:38
Witam, mam pytanko... Posiadam kartę wedkarską od 93r. Od ok 10 lat nie łowiłem ale w tym roku chciałbym znów zacząć, Czy Karta jest nadal aktualna ? Czy mimo tylu lat nie nalezenia do zadnego kola mogę bez problemu znów opłacić i łowić ???
[2010-03-01 23:38]
Witam.. Jeżeli przerwałeś opłacanie składek przez tyle lat i nie łowiłeś to musisz zapłacić wpisowe.. (chyba) [2010-03-02 06:28]
składki płacimy co rok jeśli miałeś przerwę to nie ma znaczenia czy 1 rok czy 10 lat i tak zapłacisz wpisowe. [2010-03-02 12:37]
Kartę jak koledzy mówią masz na całe życie, ale możesz ją odpłatnie wymienić, koszty nie wielkie. Kartę zazwyczaj wyrabia się w starostwie (w twoim kole powiedzą gdzie, a może i tam, zależy od koła) jakieś 10 zł. Legitymacja członkowska to koszt 5 zł.
Sama kara za przerwanie ciągłości, to tak zwana opłata członkowska, ja sam w 2008r. płaciłem ją w wysokości 25 zł.
Do tego doliczyć oczywiście musisz składkę członkowską i składkę okręgową. I tu musisz wiedzieć iż jeśli jesteś rencistą lub emerytem przysługują Ci zniżki do 50%. Co do wartości składek to każde koło ma inne. Czasami w takiej sytuacji jak Ty warto przejść do innego koła, można sporo zyskać.
Ja sam w tym roku może zmienię Koło, gdyż jestem rencistą, a w moim kole nie liczą zniżki przy członkowskim, zaś w kole przy byłej cukrowni (koło przyzakładowe) dają też 50%. Może to nie wiele, ale mnieć 29 zł, to zawsze coś.
Życzę ci miłego wędkowania w nowym sezonie, jak i innym kolegom po kiju.
[2010-03-02 12:55]
W okręgu Olsztyńskim następujące są opłaty:
25 zł- wpisowe ; Składka okręgowa – podstawowa : Nizinna – 110 zł Górska – 140zł ;
Składka członkowska - 60 zł ; Legitymacja członkowska - 5 zł .
Dokładnie tak jak napisali przedmówcy :) Jednak jeśli masz jakieś wątpliwości najlepiej zapytać w swoim kole. Tak czy siak przygotuj się na wydatek rzędu 200 złotych z haczykiem ;)
[2010-03-02 14:54]
Kartę jak koledzy mówią masz na całe życie, ale możesz ją odpłatnie wymienić, koszty nie wielkie. Kartę zazwyczaj wyrabia się w starostwie (w twoim kole powiedzą gdzie, a może i tam, zależy od koła) jakieś 10 zł. Legitymacja członkowska to koszt 5 zł.
Sama kara za przerwanie ciągłości, to tak zwana opłata członkowska, ja sam w 2008r. płaciłem ją w wysokości 25 zł.
Do tego doliczyć oczywiście musisz składkę członkowską i składkę okręgową. I tu musisz wiedzieć iż jeśli jesteś rencistą lub emerytem przysługują Ci zniżki do 50%. Co do wartości składek to każde koło ma inne. Czasami w takiej sytuacji jak Ty warto przejść do innego koła, można sporo zyskać.
Ja sam w tym roku może zmienię Koło, gdyż jestem rencistą, a w moim kole nie liczą zniżki przy członkowskim, zaś w kole przy byłej cukrowni (koło przyzakładowe) dają też 50%. Może to nie wiele, ale mnieć 29 zł, to zawsze coś.
Życzę ci miłego wędkowania w nowym sezonie, jak i innym kolegom po kiju.Mieć 29zł a nie mieć to jest 58zł
[2010-03-02 17:58]
kolego jeśli chodzi o nasze koło(suchedniów)to zapłacił byś 142zł a wpisowe z tego względu że kiedyś byłeś członkiem zostaje si darowane.Poprostu chcemy zachęcić młodzież:)
[2010-03-03 22:09]