WitamMoże by wprowadzić kartę wędkarską rodzinną, polegało by na tym iż najbliższa rodzina czyli żona córka czy syn obojętnie w jakim wieku mogli by łowić na moim łowisku oraz sprzęcie tylko z brzegu bez dodatkowych opłat. Sprzyjało by to wyjazdom i odpoczynkowi nad wodą całych rodzin.Teraz to jest bezsens np:jadę z rodziną nad wodę i co oni tam mają robić ; żucać kmieniami w wodę a może gonić komary? W tym wypadku karta mogła by być tańsza .Samo łowienie z brzegu bez łódki spiningu sam spławik i grunt.
Pięknie by to było:). Ale coś się tu nie zgadza, więcej osób uprawnionych do łowienia za mniejszą cenę? - nie spodoba to się PZW:) dlaczego bez spinningu?
"Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód. Powyższe ma wyłącznie zastosowanie przy wędkowaniu dopuszczającym łowienie na dwie wędki"
dziecko do 14-go roku może łowić razem z Tobą.
Na ta chwilę bardziej realnym jest wprowadzenie karty ogólnopolskiej (tak jak było kiedyś) i to byłoby dobrym rozwiązaniem. Jest o tym mowa w kołach, padają wnioski na zebraniach sprawozdawczych - może PZW w końcu ulegnie
(2014/03/20 09:56)WitamMoże by wprowadzić kartę wędkarską rodzinną, polegało by na tym iż najbliższa rodzina czyli żona córka czy syn obojętnie w jakim wieku mogli by łowić na moim łowisku oraz sprzęcie tylko z brzegu bez dodatkowych opłat. Sprzyjało by to wyjazdom i odpoczynkowi nad wodą całych rodzin.Teraz to jest bezsens np:jadę z rodziną nad wodę i co oni tam mają robić ; żucać kmieniami w wodę a może gonić komary? W tym wypadku karta mogła by być tańsza .Samo łowienie z brzegu bez łódki spiningu sam spławik i grunt.
Jakaś idea jest choć według mnie mogłoby to rodzić patologie . Druga sprawa , po co zakładasz tutaj taki watek ? Jeżeli myślisz , że napisanie tego na tym portalu odniesie jakiś merytoryczny skutek to się bardzo mylisz . Napisz do źródła wszelakiej wiedzy do zarządu PZW .
Jeśli kolega dobrze zrozumiał chodzi mi moją kartę wędkarską czyli dwie wędki zwykłe i to z brzegu
Acha ,rozumiem . Pomysł jak najbardziej trafiony ale to nie zmienia faktu , że zniknie w czeluściach portalu .
(2014/03/20 10:06)Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód. Powyższe ma wyłącznie zastosowanie przy wędkowaniu dopuszczającym łowienie na dwie wędki.
Jeśli było tak jak mówisz to trafiłeś na niedouczonych strażników nie mających pojęcia o tym co robią. Niestety i tacy się zdarzają.
I tu się zgadzam, jak jeżdzę z żoną na ryby i ona nudząc się chce połowić to robi to bez problemu, bo ma takie prawo, także wprowadanie karty rodzinnej jest nie potrzebne. Natomiast nurtuje mnie tylko co z dziećmi powyżej 14 roku życia?? z tego co wiem to już na moją wędkę nie połowi.
pozdrawiam
(2014/03/20 10:32)Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód. Powyższe ma wyłącznie zastosowanie przy wędkowaniu dopuszczającym łowienie na dwie wędki.
Jeśli było tak jak mówisz to trafiłeś na niedouczonych strażników nie mających pojęcia o tym co robią. Niestety i tacy się zdarzają.
Witam:)
8. Członek PZW ma prawo udostępnić współmałżonkowi, posiadającemu kartę
wędkarską, jedną ze swoich wędek do wędkowania, w granicach przysługującego mu stanowiska i limitu połowu, bez konieczności uiszczania przez współmałżonka składki członkowskiej oraz składki na ochronę i zagospodarowanie wód. Powyższe ma wyłącznie zastosowanie przy wędkowaniu dopuszczającym łowienie na dwie wędki.
(2014/03/20 13:36)