Witam Mam zamiar zdać kartę wędkarską ale niewiem ile bedzie kosztować jej opłaceniem. Nie mam jeszcze pełnych 14 lat. Z góry dzięki. Pozdrawiam marzaj17 :D
Zapytaj w swoim kole o egzamin, kiedyś to kosztowało 30 zł, ale nie wiem czy wszędzie jest ta sama cena. Samą kartę wyrobisz w swoim starostwie, to też koszt ( chyba) 15 zł, no i zdjęcia - cena zależna od studio, w którym je zrobisz. Całość wyjdzie ci parę dyszek. Pozdro! (2013/05/01 10:35)
u mnie egzamin kosztował 16zł wyrobienie karty w starostwie 10zł. a pozostałe składki to już zależy od koła ale do 16 roku życia jest chyba z 70% zniżki a od 16-24 50% (2013/05/01 11:22)
Ja wyrabiałem w tym roku i egzamin 30zł wyrobienie karty 10 zł. 33zł członkowskie 5zł za jakąś chyba jeszcze kartę nie pamietam i 25zł jedno razowe za coś tam też ;p. razem mi tam chyba 103 złote kosztuje a jak bym chciał to jeszcze na województwo pomorskie 70zł :D (2013/05/01 12:07)
marzaj17 - a ty w zawodach wędkarskich uczestniczysz,a nie wiesz takich spraw? Spytaj się o to w kole , do którego należysz, bo różnie z tym bywa.U nas kartę wędkarską możesz wyrobić w Starostwie jak ukończysz 14 lat , prędzej ci nie wydadzą.Koszt wyrobienia około 15zł , dokładnie nie pamiętam.Egzamin na kartę , młodzież do lat 16-u w naszym okręgu za darmo.Karta wędkarska,to nie to samo , co legitymacja PZW - wielu to myli.Tak jak napisałem na początku , najlepiej poinformują cię w kole PZW. (2013/05/01 12:21)
Karta rybacka to nie wiem. Karta wędkarska - tego się nie kupuje, trzeba zdać egzamin. Wejdź na stronę pzw Twojego okręgu znajdź najbliższe koło wędkarskie i ci powiedzą wszystko. Oplata za wydanie jest niewielka tyle co paczka fajek. :) (2018/04/02 23:26)
Witaj jak nadmieniĹ Halszka Schop karty wÄdkarskiej upowaĹźniajÄ cej do amatorskiego poĹowu ryb nie moĹźna kupiÄ. Trzeba znaÄ przepisy PZW i zdaÄ egzamin paĹstwowy . MoĹźna to zrobiÄ w najbliĹźszej siedzibie koĹa PZW. jeĹźeli juĹź jÄ zdobÄdziesz to w twoim przypadku opĹata roczna wyniesie okoĹo 140 pln (2018/04/03 06:52)